Wonka biedt gratis voorstelling aan voor groep 5 en 6

Komend voorjaar 2023 krijgen de leerlingen uit groep 5 en 6 zomaar een theatervoorstelling cadeau! Wonka, de samenwerkende podia uit de Brainportregio (Parktheater, Het Speelhuis, Cacaofabriek, De Schalm, De Hofnar en De Kattendans) bieden de voorstelling in hun gemeentes gratis aan omdat ze het leerlingen uit groep 5 en 6 gunnen om verwonderd te raken en hun fantasie te prikkelen.

 

Voor deze eerste editie is de keuze gevallen op de prachtige, fantasierijke buitenvoorstelling ‘De Monteur en Het Meisje’ van Jeugdtheater Wildpark. Deze voorstelling wordt gespeeld op een (school)plein onder schooltijd. Bij elke voorstelling kunnen circa 180 leerlingen aanschuiven. Dat betekent maximaal 6 tot 7 klassen. Dat betekent ook, dat de medewerkers van Wonka scholen gaan samenvoegen om dit aantal zoveel mogelijk te halen. Zij zoeken daarbij steeds de best mogelijke en handige locatie, en helpen bij het organiseren hiervan. 


De speelperiode voor Eindhoven is 8 tot en met 19 mei op de maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag en daarna tot de zomervakantie op verschillende donderdagen en incidenteel op dinsdagmiddag of maandagochtend. De medewerkers zijn aan het onderzoeken of er een vakdocent in de klas kan komen om de voorstelling voor te bereiden en of er een theaterbus kan rijden indien jullie de voorstelling op een andere school gaan zien.  

 

Meer informatie daarover volgt later. Eerst willen we graag weten of de leerlingen van je school meedoen! Wij nodigen je uit om je in te schrijven via het inschrijfformulier op https://www.cultuurstation.nl/wonka/ , graag voor 20 september.

 

Er is een limiet aan het aantal voorstellingen, dus de datum van inschrijving is hierin leidend. Helaas kun je zelf niet bepalen op welke datum en tijdstip de leerlingen de voorstelling kunnen bijwonen, omdat het logisch samenvoegen van scholen nog een hele klus gaat worden.

We hopen dat jullie ons enthousiasme delen en deze kans benutten. Het is voor de leerlingen gegarandeerd een hele belevenis.