SCHRIJF JE SCHOOL NU IN VOOR GLOW 2023

Ik zie, ik zie… Een zoeklicht beweegt zich over DOMUSDELA. Het licht onthult zelfportretten van kinderen die ons uitnodigen om binnen te komen. In het schip van de Paterskerk strekt zich een bloemenzee voor ons uit. Driedimensionale lichtgevende bloemen gemaakt door kinderen. 
Op de binnenmuren verschijnen en verdwijnen ramen die het gebouw openbreken. Glas in lood ramen met bloemen en zelfportretten van de kinderen. Het lijkt alsof de makers van buiten door het nieuwe glas naar binnen kijken om te zien hoe hun bloemen worden bewonderd. Hun ogen knipperen. 
Na afloop van GLOW wordt de bloemenzee geschonken aan Eindhovenaren die niet in staat zijn het lichtfestival te bezoeken.

GLOW heeft weer een bijzonder concept voor een lichtkunstwerk ontwikkeld, waaraan de kinderen van Eindhoven een bijdrage kunnen leveren!
ALLE scholen mogen weer met ALLE groepen gratis deelnemen aan het bijbehorende educatieproject. 
Dit jaar sluit het project dat Atelier MCFW in opdracht van CultuurStation ontwikkelde, aan bij burgerschap, identiteitsvorming en de kerndoelen voor kunstzinnige vorming. 
Leerkrachten kunnen de lesbrieven naar eigen inzicht gebruiken en het project zo groot maken als zij zelf willen. 

Inschrijven kan voor één of een combinatie van de volgende onderdelen:
• Iedere leerling maakt een zelfportret of bloem geïnspireerd op glas-in-lood en expressionisme
• 150 groepen 5 t/m 8 maken ieder een groepskunstwerk van 3D bloemen met een echt werkend lichtje in het hart van de bloemen. Let op: Er is beperkt plaats voor deze opdracht.
• Een workshop op maandag 18 september 16:15-17:30 bij De Ontdekfabriek voor 1 of 2 leerkrachten van iedere school die alles uit het project willen halen! 
(of die gewoon graag even samen de lesbrief door willen nemen en de opdracht willen oefenen)

Je kunt je school hier NU voor aanmelden via deze link.

De groepen 5 t/m 8 kunnen zich voor beide opdrachten aanmelden of voor één van de opdrachten. Mocht je kiezen voor beide opdrachten en je hoort na 12 september bij de 150 groepen, dan is het slim om eerst de glas-in-lood opdracht te doen, omdat die eerder moet worden ingeleverd.
We hopen dat alle groepen die zich aanmelden voor de 3Dbloemen opdracht deze ook kunnen gaan doen, maar dat kunnen we nu nog niet beloven. Dat hangt helemaal af van het aantal aanmeldingen. Wel gaan we ervoor zorgen dat minstens 1 jaarlaag per school daaraan deel kan nemen, zodat je bijvoorbeeld met alle groepen 7 mee kunt doen.