CMK

Ieorg Idur - Unieke Zaken

Een ontwapenend feelgood-verhaal over de stiekeme verliefdheid van een buurman op zijn buurvrouw en het geheim van een verdacht snel groeiende schildpad. Dit verhaal is door Unieke Zaken bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske gebeurtenissen, muziek, toverspreuken en uiteraard... schildpadden.

Meneer Hoppe is een rustige, verlegen man. Hij woont al jaren alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver, samen met haar huisschildpadje Rudi. Vanaf de eerste dag dat Meneer Hoppe haar zag is hij verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen. Wanneer mevrouw Zilver hem vraagt of hij misschien iets weet om Rudi te laten groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - om zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Roald Dahl schreef Ieorg Idur in 1990, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. 

Wanneer je deze voorstelling aanvraagt binnen CmK, hoort er ook een voorbereidende les bij. Deze wordt gegeven door het gezelschap voorafgaand aan de voorstelling.
Vraag je de voorstelling aan buiten de subsidieregeling CmK dan kun je de voorbereidende les als extra activiteit aanvragen. (zie additionele kosten)

Over het gezelschap
Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. De verhalen komen tot leven in een energieke mix van beweging, beeld, muziek, tekst, rekwisieten, poppen en objecten. Dat heeft geleid tot een heel eigen stijl, die vitaal en humoristisch is en zo veel mensen aanspreekt, ongeacht leeftijd, achtergrond of niveau.

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Theater

Data

2, 3, 4 november 2020