Heartbeat

HeartBeat nodigt leerlingen uit te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen; wie ben ik en wat betekent mijn omgeving voor mij.

Een klassiek orkest en dynamische, moderne dans: hoe breng je deze werelden samen? Wij stelden deze uitdagende vraag aan Dans-gezelschap Project Sally Maastricht. Resultaat: het wervelend dansconcert HeartBeat waarin dansers, musici en leerlingen op zoek gaan naar hun eigen heartbeat.

In de voorstelling volgen de leerlingen de Jongen die aanvankelijk geen heartbeat heeft maar door zijn omgeving aangemoedigd wordt zijn hartslag weer te voelen. Dans en muziek gelijkwaardig op één podium. Zo ervaren leerlingen van dichtbij, behalve de dynamische dans, ook een gevarieerd concertprogramma van een symfonieorkest: van Bach en Beethoven tot post-minimal music van Vanessa Lann. De Spoken Word Artist is de gids voor de Jongen en voor de leerlingen.

HeartBeat nodigt leerlingen uit te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen; wie ben ik en wat betekent mijn omgeving voor mij? 

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit twee delen: een voorprogramma van 30 minuten met diverse mini-optredens en het dansconcert in de zaal. Deze mix zorgt ervoor dat de leerlingen persoonlijk betrokken blijven.

Leerdoelen

Receptief
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Dans
Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

nvt

Data

vrijdag 24 november: 10:15 uur en 13:00 uur