Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Maak het mee!, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

BROER

Opstaan om de Yell te doen, een swingende bodypercussie uit te voeren, te dansen en te zingen... Stilzitten gaat niet, je móét wel meedoen bij de muzikale voorstelling BROER. 

Een voorstelling over de tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Zeker als ze ruzie hebben. Ketim noemt Raban een sufferd, Raban vindt Ketim juist slim en geslepen. De een wil vergeven, de ander weet van geen wijken. Worden ze uiteindelijk toch nog beste broers? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

De leerlingen in de zaal moeten hun beste muzikale beentje voorzetten om de broers weer bij elkaar te krijgen. Met de korte video-instructies van Ketim is dat gemakkelijk voor te bereiden. De thematiek vormt aanleiding voor een gesprek over ruzie krijgen en weer goedmaken, over karaktereigenschappen en over het herkennen van emoties bij de ander.

BROER is vooral leuk als je het goed kan! Voorbereiding in de klas is daarom noodzakelijk.

dirigent Joost Smeets acteurs  Abel Leemans e.a. regie herneming Daniël van Klaveren tekst Sophie Kassies vormgeving Dymph Boss muziek Verdi arrangement en muziek Thijs Borsten

 

Aanbieder(s)

Philzuid

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€6,50 per leerling

Datum

dinsdag 7 juni 2022 om 10.30 uur en 13.15 uur

Schooljaar

2021-2022

Duur

60 minuten

Maximaal aantal leerlingen

500

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Samenwerken

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken