Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk jongeren de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen.  

DDW

Ieder jaar, halverwege oktober, verandert Eindhoven in het grootste designfestival van Noord-Europa: de Dutch Design Week. Op tientallen locaties, door de hele stad verspreid, zijn expo’s en activiteiten te beleven. Van het Klokgebouw tot Sectie-C en van Manifestations tot Kazerne. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn tickets met korting verkrijgbaar.

CultuurStation organiseert jaarlijks een kort project bij de DDW, met een bezoek aan ontwerpers en workshops. In het aanbod voor het vo op deze site staan gratis lesbrieven rondom design maken (procesgericht werken) én bekijken. Ook in de Digitale Scheurkalender Eindhoven is design en terugkerend onderwerp, als DNA van onze stad.

GLOW- NEXT GENERATION

Ieder jaar ondersteunt Cultuurstation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation. Vanaf 2020 konden ook jongeren deelnemen aan het project.

Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen, waaronder Nederland. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’.  Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema. Zodra er meer bekend is over het project voor komend schooljaar vind je op deze pagina meer informatie.

Koningsdag 2021

Op 27 april viert onze koning samen met de hele koninklijke familie zijn verjaardag in Eindhoven! Graag nodigen we de Eindhovense kinderen en jongeren uit om bij te dragen aan het feest door het opnemen en delen van een eigen LEVE DE KONING STORY!

Kinderen en jongeren maken zelf een story. Een kort filmpje (max 45 sec) opgenomen met de telefoon of tablet via de gratis app VN (vlognow), thuis, op school of ergens anders. Ze kunnen de koning daarin feliciteren en een wens uitspreken. Maar ze kunnen ook laten zien en horen wat ze zelf zouden doen als ze de koning(in) zouden zijn!

Wil je meer weten over dit project of hoe je je filmpje kunt insturen, klik dan hieronder op 'meer informatie' en kijk dit filmpje.

Meer informatie

Stap op de rode loper

Stap op de rode loper biedt een prikkel die ervoor moet zorgen dat de leerlingen in het VMBO meer gaan lezen. Om leesmotivatie en leesplezier extra te vergroten worden er workshops georganiseerd op diverse locaties in Eindhoven.

Lees meer