Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk schoolkinderen de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen. 

GLOW- Next Generation

Ieder jaar ondersteunt CultuurStation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation.
Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’. Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema en bieden we deelnemende scholen lesbrieven en/of workshops. 
Het thema voor 2024 is The Stream. ‘The Stream is noodzakelijk; het vertegenwoordigt de natuurlijke kracht die we bezitten om te bewegen, te navigeren en te evolueren. Zonder deze voortdurende stroom verstilt het. The Stream beperkt zich niet alleen tot water of elektriciteit. Het heeft ook een culturele dimensie. Stromen regelen het sociale verkeer en bepalen onze ontmoetingsplaatsen, ondanks hun vloeibaarheid zijn ze in staat ons te binden. Als een menigte die gestaag door de lanen trekt en onbewust kiest voor subtiele, onofficiële wandelpaden, tot een zwerm vogels die zonder leiding maar toch gezamenlijk een richting selecteert.

Vooraankondiging scholenproject GLOW 2024

Wonka Podia

Wonka Podia is een samenwerking van vijf theaters in de Brainportregio (De Schalm, De Hofnar, De Kattendans, De Cacaofabriek, Het Speelhuis en Het Parktheater) waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld op het gebied van onder meer techniek, marketing en programmering. Wonka Podia streeft ernaar om podia toegankelijker te maken voor iedereen die dat wil. Thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie staan dan ook centraal. 
Wonka Podia was één van de 26 Regio Deals Brainport Eindhoven. Vanaf begin 2024 is het samenwerkingsverband een officiële stichting geworden. 
Website: www.wonkapodia.nl

Theater voor iedereen
Wonka Podia heeft als missie om theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.. Op verfrissende en eigentijdse wijze, en – waar mogelijk - met gebruik van de nieuwste technologieën wil Wonka Podia ervoor zorgen, dat zoveel mogelijk inwoners uit de Brainportregio kunnen genieten van theater. Kinderen hebben hierbij speciale aandacht, ze zijn immers de bezoekers van de toekomst. Een fantastische theaterervaring brengt een kind veel meer dan alleen een leuke middag. Theater ontroert, ontspant, zet aan het denken, confronteert, zorgt voor anders leren kijken. Zij gunnen dit elk kind.

Inschrijven
2 resultaten gevonden
PO verwijder alle filters

UNFORGETTABLE CLASS – aangeboden door Muziekgebouw Eindhoven & ASML

Inschrijven is niet meer mogelijk helaas.

Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 krijgen de kans op een onvergetelijke muziekles bij Muziekgebouw Eindhoven. Klim op het podium in onze grote zaal en mix beats, componeer een heus muziekstuk of drum samen met je klas op grote drumstellen: dit wil je niet missen!

Muziekworkshops 
De magische kracht van muziek komt tijdens het programma Unforgettable Class in de handen van leerlingen tot leven. Letterlijk. Muziekgebouw Eindhoven is een professioneel podium, een prachtige plek om te ervaren hoe het is als je samen muziek maakt. En wat voor muziek: maak hip hop beats met iPads en draaitafels, je leert drummen op hip hop beats of componeert eens een klassiek stuk? Professionele muzikanten enthousiasmeren de leerlingen en leggen en-passant uit wat eigenlijk de functie is van een drummer, hoe alle onderdelen van een drumstel heten en hoe je eigenlijk goed kan samenwerken in een muziekgroep.

Muziek verwondert, verbindt, stimuleert creativiteit en zelf-expressie. ASML en Muziekgebouw Eindhoven nodigen leerlingen uit de Brainportregio van harte uit om deel te nemen aan een Unforgettable Class. 

1 resultaten gevonden
PO SBO SO verwijder alle filters