Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk schoolkinderen de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen. 

GLOW- Next Generation

Ieder jaar ondersteunt CultuurStation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation.
Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’. Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema en bieden we deelnemende scholen lesbrieven en/of workshops. Het thema voor 2023 was The Beat. ‘The Beat geeft oppervlakte aan het ritme en de energie van de stad. Het kijkt naar binnen en verbeeldt wat er pulseert. Een beweging, een ritme, een maat. Het verbindt en laat de massa stromen.

Wonka Podia

Wonka Podia is een intensief samenwerkingsverband tussen vijf Zuidoost-Brabantse theaters:
Het Speelhuis Helmond, Parktheater Eindhoven, Theater de Schalm Veldhoven, Theater de Hofnar Valkenswaard en Kattendans Bergeijk. Vanuit de gedachte ‘iedereen is welkom’ willen ze meer betekenen voor alle bewoners uit ‘hun’ Brainportregio. Een bijzondere, sterke en duurzame economische regio dus, die landelijk en internationaal op de kaart staat en veel impact heeft.
Omdat zij cultuur belangrijk vinden voor kinderen doen zij ieder jaar een voorstelling cadeau aan alle scholen in de regio.

Scholen kunnen zich hiervoor inschrijven aan het begin van het schooljaar

2 resultaten gevonden
PO verwijder alle filters