Nomineer vóór 30 oktober nog een groepsleerkracht voor De Loftrompet!

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een groepsleerkracht op te geven voor De Loftrompet! Deze speciale prijs gaat naar de groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

De Loftrompet

De Loftrompet is door Méér Muziek in de Klas in het leven geroepen als blijk van waardering voor de bijzondere inzet van een juf of meester voor muziekonderwijs, die daarmee een inspiratiebron vormt voor andere groepsleerkrachten. Naast De Loftrompet (een beeld), wint de leerkracht een geldbedrag van 5000 euro om te besteden aan muziekonderwijs. Vorig jaar is De Loftrompet gewonnen door Geerte Rijpma, groepsleerkracht op OBS De Westhoek in Ouddorp. 

In het juryrapport: Geerte weet met haar enthousiasme en passie iedereen binnen én buiten school met muziek in aanraking te brengen. Daarnaast slaat ze bruggen tussen de muziekschool, orkesten en basisscholen’.

Het geld dat zij gewonnen heeft, zet zij onder andere in als matchingsgeld voor de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs die haar basisschool toegekend heeft gekregen. Hierdoor kan er op haar school de komende drie jaar een impuls aan het muziekonderwijs worden gegeven. Zo krijgt onder andere het hele leerkrachten pianoles aangeboden. 

Jury

Om uit alle nominaties de uiteindelijke winnaar van De Loftrompet te kiezen, is er ook dit jaar een vakkundige jury samengesteld. De jury bestaat dit jaar uit twee Méér Muziek in de Klas-ambassadeurs: singer-songwriter Ilse DeLange en voorzitter van het college van bestuur van Stichting Biezonderwijs Dave Ensberg-Kleijkers. Ook Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, neemt plaats in de jury. 

Nominatie

Tijdens de uitzendingen van Lang Leve de Muziek Show roept presentator Buddy Vedder de kijkers op om een groepsleerkracht op te geven. Iedereen mag dit doen! Het nomineren van een groepsleerkracht kan tot 30 oktober a.s. De winnaar zal op Het Kerst Muziekgala 2018 op 26 december (NPO1) bekend worden gemaakt in het bijzijn van eregast Koningin Máxima. Meer weten of een groepsleerkracht nomineren? Ga naar de website www.zapp.nl/muziekshow.