GLOW kan beginnen

Morgen kan GLOW beginnen. Al jullie werkstukken zijn tentoongesteld. Het is een mooi plaatje geworden. Tijdens het bevestigen van jullie kunstwerken hebben we al veel positieve reacties van voorbijgangers mogen ontvangen.

Het was voor ons ook een feestje om alle groepswerkstukken te mogen openvouwen, bewonderen en op te hangen.

Vanaf morgen t/m 17 november kunnen jullie en al de duizenden bezoekers het GLOW for KIDS project bewonderen. Op zaterdagen van 18:30 tot 24:00 uur en op andere dagen van 18:30 tot 23:00 uur.

Plastic soep

De afgelopen dagen kregen we veel vragen en opmerkingen over het plastic dat gebruikt is in alle kunstwerken. We snappen deze vraag en jullie bezorgdheid.  We kunnen jullie vertellen dat GLOW-Eindhoven er zorg voor draagt dat al het plastic naar een bedrijf gaat dat het plastic zal recyclen. Het komt dus niet op een grote afvalhoop terecht.

   

Eerste test met licht

Hieronder al wat foto’s van de eerste lichttest bij het GLOW for KIDS kunstwerk.

Hierbij werd gekeken hoeveel licht er nodig is en welke kleur licht er moet komen. Toen deze foto’s  gemaakt werden, werd duidelijk dat de kleur van het licht iets geler gaat worden, om de kleuren in de werken warmer en mooier uit te doen laten komen.

    

Bewaking

Ook kregen we deze week de vraag binnen hoe we ervoor zorgen dat het kunstwerk niet vernield wordt.  GLOW-Eindhoven heeft veel kunstwerken op de route staan. Zij hebben mensen in dienst die bij de kunstwerken surveilleren. Dat betekent dat ze een gebied binnen de route bewaken. In zo’n gebied zitten meerdere kunstwerken. Ze lopen dus een route langs die kunstwerken.

Aangezien het (financieel) niet haalbaar is om de kunstwerken individueel 24 uur per dag door een persoon te laten bewaken, kunnen we nooit 100% garanderen dat er niks gebeurt. Wel weten we zeker dat GLOW-Eindhoven het maximale wat mogelijk is doet om alle kunstwerken (dus ook die van jullie) zo goed mogelijk te beschermen.