GLOW Update: locatie kinderproject gewijzigd

Gisteren, maandag 5 november, zijn we gestart met het bevestigen van de plafonds. Tijdens het werken kwamen we tot de ontdekking dat het plafond spannen boven de Demer niet verliep zoals verwacht. De kans op het breken van de plafonds was te groot. Hierdoor kunnen we op de Demer niet de veiligheid garanderen.

Ook waren we bang dat het mooie werk van de kinderen kapot zou gaan. Dat zou natuurlijk enorm zonde zijn, want wat zijn er prachtige kunstwerken gemaakt.

Samen met GLOW-Eindhoven en kunstenares Keke van de Ven zijn er diverse oplossing bedacht en geprobeerd om de locatie en het idee van een plafond te behouden. Helaas hebben we moeten besluiten om van locatie te veranderen en het idee van een plafond los te laten.

GLOW for KIDS zal geen "Plafond van de Keizer", maar een "Kasteelkamer van de Keizer" tentoonstellen. De projecten van alle scholen zullen dus nog steeds getoond worden.
We hebben een mooie, solide en veilige oplossing gevonden, waarin alle kunstwerken goed tot hun recht komen.

De nieuwe locatie is tegen de wand tussen de Vestdijktunnel en de Kruisstraattunnel (tegenover de zijkant van het beursgebouw). Hier kunnen we kamers in het paleis creëren met rijk beklede wanden en vloeren.
We gaan er met z’n allen voor zorgen dat het een mooi project wordt en het werk van de kinderen goed tot z’n recht komt.