Designactiviteiten voor het vo in Eindhoven

Wij kijken ieder jaar uit naar de Dutch Design Week. Direct na de herfstvakantie vindt die weer plaats, tussen 21-28 oktober.

Maar Eindhoven zou Eindhoven niet zijn als er niet het hele jaar door designactiviteiten voor leerlingen worden aangeboden. Hieronder een overzicht ervan. Klik door voor meer informatie, elders op onze site.

Tante Netty Nieuw in ons netwerk! De social designers van Tante Netty zetten creatieve werkmethodes in om samen anders te kijken en anders te doen.

Architectuurlessen De gastdocenten van Architectuurlessen, stimuleren het ontwerpend denken met architectuur als vakoverstijgend thema.

MU Wat precies het verschil is tussen een museum en een artspace kan MU je niet vertellen, maar ze vallen in die laatste categorie. Op te vatten als een vruchtbare broedplaats voor creativiteit, met bijbehorende activiteiten als Ontwerp je eigen Toekomst.

STRP Heeft een mooi, ruim aanbod dat creativiteit en technologie linkt en de toekomst voelbaar maakt in het nu: STRP SHARE.

CKE verzorgt design workshops voor het vo, geschikt voor alle niveaus. Prikkelend: een workshop Fouten Maken.

Caroline Kunst & Educatie geeft onder (veel) meer de workshop Designing Music. Leerlingen maken een albumhoes nadat ze beeldend hebben leren luisteren, het begin van product design.

4XM Workshops Neem bijvoorbeeld Guerilla Gardening, een fenomeen dat zo’n 40 jaar geleden ontstond in grote steden. Deelnemers doen een groene ingreep op hun directe omgeving waarbij een beroep wordt gedaan op zowel handen als hersenen.

PopEI en MU presenteren samen de interdisciplinaire workshop SEE OUT LOUD. Leerlingen leren hun eigen geluid ontdekken: ze reflecteren muzikaal op wat ze gezien hebben bij MU.

Marian de Graaff Als material designer, creativity counseler en ervaringsdeskundige neemt Marian je met de belevingslezing Het Hoge Noorden mee naar ‘boven de poolcirkel’.

Lady Penelope Oude technieken in een nieuwe jas: community art, met wild breien, hippe patronen, illustraties, kleuren en interessante materialen, in de binnen en buitenruimte van school.

Lynn Ansems Denken met je handen, hart en hoofd terwijl je experimenteert met creativiteit en technologie. Activiteiten via uitleen, advies en creatieve lesinhoud.