Start nieuwe docententrainingen De Creatieve Code

Op 14 maart start een nieuwe serie docententrainingen voor De Creatieve Code: een leerlijn creatief programmeren die leerlingen en docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. Meer over De Creatieve Code lees je hier.

Docenten die aan de slag gaan met de leerlijn krijgen zelf eerst een training, waarin zij worden meegenomen in de lesstof en zelf eerst de opdrachten ervaren (per school vragen wij een deelname van minimaal twee docenten). Bij het deelnemen aan een training, ontvangt de docent het bijbehorende lespakket gratis. 

De trainingen bestaan uit twee bijeenkomsten, na de eerste bijeenkomst start de docent met het eerste deel van het lespakket, tijdens de tweede bijeenkomst wordt de voortgang en het tweede deel besproken. Per school vragen wij een minimale deelname van 2 docenten, zodat de leerlijn breder gedragen kan worden binnen de organisatie.

De DCC docententrainingen zijn gevalideerd door de registercommissie van het registerleraar.nl

Ben je benieuwd wat de Creatieve Code nou echt inhoud voor jou als docent? Onze Theo legt het voor je uit in de promo op vimeo, mét digidip!