Step in the Arena Kidsbattle 2018

Het is al bijna tijd voor Kidsbattle 2018! Deze aftrap van Step in the Arena, het graffitifestival in de Berenkuil in Eindhoven, biedt basisschoolkinderen een kans om hun creatie tussen alle grote namen van het festival te plaatsen.

Step In The Area is het jaarlijks terugkerend graffitifestival dat met een enorme groep graffiti artiesten de Berenkuil in Eindhoven instapt, zodat deze weer in een nieuw, kleurrijk jasje gestoken kan worden. Iedereen die door de Berenkuil rijdt, fietst of loopt, vergaapt zich telkens weer aan de meesterwerken die daar op de muur gezet zijn. Verschillende stijlen, landen, mensen… En wat nou als jouw klas hier ook een meesterwerk tussen mag zetten?!

Dit jaar gaat Dynamo Jeugdwerk weer aan de slag met een nieuwe editie van de Kidsbattle, hét evenement dat graffitifestival Step In The Area inluidt. Voordat we aan de slag gaan met de Kidsbattle zelf, krijgen de leerlingen een cursus graffiti, bestaande uit 4 lessen. Onder begeleiding van ervaren graffiti docenten worden de leerlingen aan het werk gezet om de fijne kneepjes van graffiti onder de knie te krijgen. Hiervoor zijn we dus weer op zoek naar klassen die mee willen doen, vol enthousiaste en creatieve leerlingen. Klinkt dat als jouw klas?

Vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) kunnen de groepen 6 van de scholen die vanuit deze regeling werken met de Culturele Ladenkast Beeldend, gratis deelnemen aan dit evenement. Heb je dus zin om met je groep een prachtige creatie te maken in de Berenkuil, schrijf je dan snel in door een mail te sturen naar martijn.van.de.kerkhof@cultuurstation.nl.

Andere klassen, die niet bezig zijn met CmK, zijn uiteraard ook van harte welkom! Voor meer informatie kun je mailen naar Dynamo, de inschrijvingen gaan via r.hoos@dynamo-eindhoven.nl.

Mocht je Step in the Arena of de Kidsbattle nog niet kennen, of zijn vergeten hoe zo’n dag eraan toe gaat, dan kun je de aftermovie van vorig jaar bekijken voor een sfeerimpressie.

Hopelijk tot ziens bij Kidsbattle 2018!