Nieuwe route naar de Uitvinderswedstrijd

Een navigatiesysteem, wat een uitvinding! Volgens het gezegde leiden er veel wegen naar Rome. Best handig als je dan weet welke routes je kunt nemen. Er leiden ook meerdere wegen naar de Uitvinderswedstrijd. De Ontdekfabriek heeft voor jouw klas een nieuwe route uitgestippeld!

Elk jaar organiseert De Uitvinders de landelijke Uitvinderswedstrijd. Via de lesprogramma's of de losse uitvindersopdrachten bedenken en maken leerlingen op school hun eigen uitvindingen. De leerlingen die de beste uitvindingen uploaden naar de www.deuitvinders.com worden uitgenodigd voor de finale aan het einde van het schooljaar. En de hele klas mag mee! Deelname aan de Uitvinderswedstrijd is GRATIS.

Wat als de uitvindingen niet meer op school gemaakt worden maar in De Ontdekfabriek?! 

De nieuwe route

Tijdens de nieuwe groep 7 excursie, Maak je eigen uitvinding!, is De Ontdekfabriek één grote vrije werkplaats waar leerlingen hun uitvinding kunnen bouwen. Na het bouwen ontstaat jullie ‘wereldtentoonstelling’, waar leerlingen kort hun uitvinding aan elkaar presenteren.

Dan is de stap nog maar heel klein om ook in de online wereld je uitvinding te laten zien. De leerkracht ontvangt ter ondersteuning tips en uitleg over het uploaden van de uitvindingen op www.deuitvinders.com.

Op aanvraag is het ook mogelijk om deze excursie voor de groepen 5, 6 en 8 te verzorgen.

We zien je graag in De Ontdekfabriek!