Film ‘Expeditie Orkest’ gratis beschikbaar voor in je muzieklessen!

De philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland hebben een film gemaakt voor en met kinderen van 6 t/m 12 jaar: Expeditie Orkest.

De film is opgeknipt in tien verrassende filmpjes over het orkest en haar instrumenten. Deze zijn beschikbaar op onderstaande site zodat je het materiaal kunt gebruiken in je muzieklessen. www.philharmoniezuidnederland.nl/expeditieorkest

In de filmpjes Expeditie Orkest gaan presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira én kind-presentatoren Vik, Bo, Sammer en Julius langs bij de musici van philharmonie zuidnederland en instrumentbouwers om antwoord te krijgen op hun vragen. 

In 10 korte afleveringen krijgen we antwoord op de vragen van de kinderen: Kun je in een contrabas de rivier oversteken? Kan een trompet een glas kapot blazen? Julius probeert zelfs zijn eigen viool te bouwen, maar waarom werkt die niet? 

Zo ervaren kinderen de magie van muziek en leren ze hoe instrumenten werken. Aan het slot is het tijd om de luisteren hoe de instrumenten samen klinken in het orkest.  Wat een ervaring!