Verslag GLOW NEXT GENERATION 2021

De kinderen van Eindhoven waren het lichtende middelpunt van GLOW 2021!Een hele lange stoet kinderen met allemaal een heel eigen bloemlantaarn, een stem door de luidspreker, witte voetstappen op de grond, dansende lichtjes in het donker, trotse koppies, opgewonden kreten ‘Ik zie de drone van Klokhuis!’, op de foto met Janouk... Het was een prachtig gezicht op 8 november op het Ketelhuisplein!

33 Basisscholen en 2 VO scholen deden mee met het project ‘GLOW Next Generation 2021’. 
Er zijn meer dan 6000 bloemlantaarns gemaakt en ruim 850 bloemcollages. Kortom, er is hard gewerkt op de Eindhovense scholen aan een kunstwerk met een mooi maatschappelijk thema!

De organisatie laat ons weten dat de Footprint op het Ketelhuisplein een grote favoriet was tijdens het lichtfestival. Er was een enorme opkomst van kinderen met hun zelfgemaakte lichtbron van afval op 8 november. De kinderen liepen met hun bloemlantaarn een route van 5 hectare, de grootte van de voetafdruk van een gemiddelde Nederlander. Samen met televisieprogramma Het Klokhuis lieten de kinderen hiermee zien wat de invloed van mensen op de aarde is. Klokhuis verwerkt de opnames in hun uitzending over de Nederlandse voetafdruk die te zien zal zijn in april. 

Op de site jijmaaktglow.nl vind je foto’s van die avond. Je vindt daar ook foto’s van de vele prachtige bloemcollages die gemaakt werden door kinderen van groep 7, 8 en brugklas VO.
De kunstenaar heeft een aantal van die bloemcollages verwerkt in zijn kunstwerk op het ketelhuisplein. Omdat de collages van de kinderen moeilijk herkenbaar waren in de uiteindelijke projectie raden we iedereen aan toch nog eens een kijkje te nemen op jijmaaktglow.nl. Daar kun je heel goed zien wat een prachtige en originele bloemen er door de kinderen zijn gecreëerd!