Sinterklaas-project voor alle Eindhovense basisscholen - meld jouw school uiterlijk 13 september aan

Zaterdag 13 november komt Sinterklaas weer in het land. Dat is sneller dan je denkt! Basisscholen denken daarom nu al druk na over projecten rondom dit thema. Ook wij van CKE hebben een superleuk project in petto. En bij dit project kunnen alle Eindhovense basisscholen aanhaken! Je maakt zelfs kans om in het landelijke Sinterklaasjournaal te verschijnen, samen met de burgemeester van Eindhoven. Iets voor jouw basisschool? Meld je uiterlijk maandag 13 september aan!

Wat houdt het Sinterklaas-project in?

De Sint moet zich natuurlijk helemaal thuisvoelen in Eindhoven. Daarom vragen wij alle basisschoolleerlingen om een welkomstgeschenk voor hem te maken. Denk bijvoorbeeld aan een warme lappendeken voor de koude herfstnachten. Of een vertaalmachine die alle talen omzet naar echte Eindhovense gezegden. Hoe meer creativiteit, hoe leuker! Bovendien staat het sámen bedenken en creëren centraal.

Wedstrijd: wie maakt het winnende geschenk?

Als de geschenken klaar zijn, buigt een kinderjury zich over alle werken. Wie heeft volgens hen het leukste, mooiste, handigste, meest creatieve geschenk gemaakt? De winnende school mag samen met de burgemeester van Eindhoven mee naar de landelijke tv-opnames van de intocht bij het Grote Pietenhuis!

Lesmateriaal of workshop aanvragen

Doet jouw school mee aan dit toffe Sinterklaas-project? Dan biedt CKE een speciale lesbrief met allerlei vernieuwende ideeën, voor beeldend/dans/muziek/drama. Je kunt ook kiezen voor een workshop van een CKE-docent. In beide gevallen ontvang je een kosteloos (materialen)pakket van ons waarmee je jullie geschenk kan vormgeven of aankleden. Kies je voor een workshop van een CKE-docent? Dan betaalt de school een gereduceerd tarief van 50% van de daadwerkelijke kosten.

Aanmelden?

Werk jij op een basisschool in Eindhoven en wil jij aanhaken bij dit toffe Sinterklaas-project van CKE? Stuur dan uiterlijk 13 september een mail naar onderwijs@cke.nl. Mail ons ook gerust als je meer wilt weten over dit project.

CKE gelooft in…

Het ontwikkelen van creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie is onmisbaar in deze snel veranderende wereld. Daarom is het ons doel dat cultuuronderwijs een structurele plek krijgt in het curriculum. Tegelijkertijd nemen polarisatie en kansenongelijkheid toe. Voornamelijk tijdens het Sinterklaasfeest mag dit laatste géén rol spelen: ieder kind moet zorgeloos Sinterklaas kunnen vieren.