Koningsdag 2021 in Eindhoven

Op 27 april viert onze koning samen met de hele koninklijke familie zijn verjaardag in Eindhoven! Graag nodigen we de Eindhovense kinderen en jongeren uit om bij te dragen aan het feest.
Dat kan door het insturen van een kort story- filmpje, een troon maken of om mee te bouwen aan onze stad via Minecraft. Deze 3 projecten maken deel uit van de officiële festiviteiten die worden opgezet in de komende weken. Hieronder vind je een korte beschrijving van de drie projecten. Op de eigen website van de aanbieders vind je meer informatie. Laten we er samen een groots feest van maken!

Leve de Koning stories!

Kinderen en jongeren maken zelf een story. Een kort filmpje (max 45 sec) opgenomen met de telefoon of tablet via de gratis app VN (vlognow), thuis, op school of ergens anders. Ze kunnen de koning daarin feliciteren en een wens uitspreken. Maar ze kunnen ook laten zien en horen wat ze zelf zouden doen als ze de koning(in) zouden zijn!
Om kinderen en jongeren, maar ook hun docenten, begeleiders en ouders te ondersteunen, is er een tutorial online gezet. We komen ook graag met onze mobiele studio naar je toe, om de kinderen en jongeren de gelegenheid te bieden het professioneel te filmen. 
Het uploaden vindt plaats vóór 20 april en moet uiteraard met toestemming van de verzorgers van de kinderen en jongeren gebeuren. CultuurStation bekijkt of alle stories voldoen aan de fatsoensnormen en stuurt ze door naar een online-platform waarop ze op Koningsdag te zien zijn. Een aantal daarvan wordt ook in de TV- uitzending getoond. Het zou geweldig zijn als er veel filmpjes van onze Eindhovense jeugd te zien zijn.

Wil je meer weten over dit project of hoe je je filmpje kunt insturen, kijk dan op www.cultuurstation.nl/koningsdag-2021/ 

Organisatie: CultuurStation, contact: martijn.van.de.kerkhof@cultuurstation.nl

EindjeMinecraft     

Een eigen digitale stad waaraan alle Eindhovense kinderen en jongeren mogen meebouwen, met een vijftienjarige burgemeester. Dat is EindjeMinecraft! De plattegrond van Eindhoven is eind 2020 via deze creatieve computergame ontsloten. Alle Eindhovense kinderen en jongeren zijn uitgenodigd hierin hun eigen huis te bouwen, of mee te werken aan jullie school, sportvereniging of een publiek gebouw. Speciaal voor Koningsdag nodigt burgemeester en developer Tim iedereen uit de digitale variant van Eindhoven mooi te maken voor het bezoek van de Koninklijke familie. Dat kan vanuit huis, maar ook samen met je hele klas.
Inloggen kan nu al via eindjeminecraft.nl. Daar krijgen kinderen een gebied toegewezen om te bouwen. Vanaf eind maart komen er speciale Koningsdag-activiteiten op de server en zijn er dagelijks ervaren Minecrafters actief om te helpen. Tijdens Koningsdag kunnen kinderen ook meedoen aan een digitale kraampjesmarkt in EindjeMinecraft en wordt de Koninklijke familie uitgenodigd voor een rondleiding door de stad.
Wil je met je hele klas de school bouwen, neem dan via de site contact op met burgemeester Tim, dan regelt hij de toegang. Hij kan ook tegen een kleine vergoeding een workshop verzorgen.

Organisatie: Studio Fleur Besters en Tim-NL, contact: fleur@fleurbesters.nl

Koning voor een dag

Koningsdag is bij uitstek een dag van trots. Trots op waar je vandaan komt en trots op waar je bij hoort. Datzelfde gevoel hebben de bewoners van de Eindhovense buurten: ze zijn trots op hun Philipsdorp, Doornakkers of Woensel West. Het is precies die trots die CKE een podium wil geven tijdens Koningsdag 2021. 
 
De komende weken gaan we in alle buurten op zoek naar mensen die een bijzondere betekenis hebben voor hun straat, buurt of wijk. Jong of oud. Iedere buurt mag een koning nomineren. Deze krijgen een mooi plekje op onze online wall of fame. In online battles gaan de buurten de strijd met elkaar aan. Tijdens de grote finale, op Koningsdag zelf, wordt de Eindhovense koning voor 1 dag feestelijk bekend gemaakt. 
Een koning verdient natuurlijk ook een echte troon! Daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Tijdens koningsdag trekken wij de wijken in met tien bijzondere tronen. Iedereen die wil mag plaatsnemen. Onze fotografen maken dan een koninklijke foto. Zo kan iedereen zich even koning voelen. Wij zijn op zoek naar 10 basisscholen die willen helpen om deze tronen vorm te geven. Een docent geeft een workshop aan de klas. Dit kan bijvoorbeeld buiten op het plein. Deze creatieve workshop is geschikt voor de bovenbouw. Iets voor jouw school? Meld je dan voor 8 maart aan bij Elke. Je kunt haar ook mailen voor vragen of extra informatie.
 
Organisatie: CKE, contact: elke.veltman@cke.nl