Voorstelling 'Werktuig' - door PNTheater

Met een beetje fantasie kun je alledaagse voorwerpen gebruiken om een super spannend verhaal te maken. Een borstel wordt een hoge struik, een rij kwasten een boomrand en twee plankjes met smeerolie een heerlijke boterham met pindakaas. Theatermakers Silas Neumann en Joeso Peters nemen de kinderen mee op een spannend avontuur waarbij hun fantasie het even overneemt van de werkelijkheid. Maar wanneer grenzen tussen fantasie en de realiteit vervagen kunnen dingen wel eens anders lopen dan verwacht.

Op maandag 26 oktober was de aftrap van de eerste voorstelling dit schooljaar vanuit het CmK- en Kunstmenu aanbod.  Het was nog even spannend of corona roet in het eten zou gooien maar gelukkig was dat niet het geval en 100 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool Floralaan zaten vol spanning naar de voorstelling Werktuig te kijken. Twee acteurs namen de kinderen mee op avontuur en spannend was het! Een prachtig verhaal over vriendschap, avontuur en fantasie.
In de reflectie les die een dag later plaatsvond gingen de leerlingen zelf ervaren hoe het is om vanuit hun fantasie van niets iets te maken.
De voorstelling wordt nogmaals gespeeld op 28 mei in de theaterzaal van Natlab.