GLOW 2020

Er zal dit jaar geen GLOW plaatsvinden zoals andere jaren, maar GLOW laat zich zeker nog zien in deze november-maand. Een moment door en voor de stad.
Wanneer en hoe precies is nog steeds het best bewaarde geheim van Eindhoven en dat willen we allemaal graag volhouden! Daarom mogen we nog geen datum of veel informatie delen. Houden jullie onderstaande informatie ook nog even geheim?!

GLOW nodigt iedereen in Eindhoven en ver daarbuiten uit een persoonlijk GLOW-Dot te maken en deze voor het raam te hangen.
Een droom, een wens, een groet, een fantasie, ofwel een lichtpunt voorzien van een persoonlijke boodschap aan de rest van Eindhoven en de wereld.
Al deze Dots worden onderdeel van één heel groot moment.
GLOW heeft daarom via Cultuurstation alle basisscholen in Eindhoven gevraagd samen met hun leerlingen GLOW-Dots te maken.
Er doen 46 basisscholen mee dit jaar met bijna 12000 leerlingen!
Hoe meer Dots, hoe meer verbondenheid, hoe meer licht... We hopen daarom dat ook alle vrienden, familie, partnerscholen en kinderen van scholen die dit jaar niet mee doen aan gaan sluiten!
Op de website JIJ MAAKT GLOW kunnen ze zien hoe ook zij mee kunnen doen. Zo wordt het echt een wereldwijd lichtkunstwerk.
Je vind op die site alle informatie over de GLOW-Dots; instructievideo’s, bouwtekeningen, een GLOWgalerie en een wereldkaart.
Op deze nieuwe website van GLOW kunnen kinderen een foto van hun GLOW-Dots of zichzelf met hun GLOW-Dot uploaden. En op de wereldkaart kun je zien hoeveel Dots er in Nederland hangen, maar ook hoeveel er hangen in België of Amerika!
Om al een beetje een beeld te krijgen bij het project kun je samen met de kinderen het filmpje over GLOW kijken.

De Ontdekfabriek heeft het hele concept bedacht voor dit GLOW Next Generation project met de scholen. Ze hebben een lesbrief ontwikkeld, voor de materialen gezorgd en instructiefilmpjes gemaakt.
We hebben vanuit CultuurStation kunstenares Keke van de Ven gevraagd om als aanvulling daarop een lesbrief te ontwikkelen waarin een vertaling gemaakt wordt van het grote thema van GLOW naar de kinderen.
Haar lesbrieven gaan over verbinding met anderen en verbinding met de stad Eindhoven. Heel erg toepasselijk voor de tijd waarin we leven natuurlijk.
CultuurStation heeft daarbij een PowerPoint presentatie gemaakt om de leerkrachten te ondersteunen bij het geven van de les.

Nieuw dit jaar is de toevoeging van Techniek. Maar liefst 26 scholen krijgen een techniekworkshop van de Ontdekfabriek die mogelijk wordt gemaakt door GLOW, ASML en CultuurStation.
De 60 groepen die daaraan deelnemen maken de GLOW-Dot nog iets specialer. Zij maken een schakelaar aan de lampjes waarbij ze onder andere leren solderen.
Aansluitend kan de leerkracht een les geven met de GLOW-Dot over morsecode. De Ontdekfabriek heeft ook daarvoor een lesbrief ontwikkeld.

Doet jouw groep nog niet mee en ben je toch enthousiast geworden? Deelnemen is nog altijd mogelijk via de instructiefilmpjes op de website van GLOW. Er is zelfs nog wat materiaal beschikbaar!
Stuur een mailtje naar renate.van.maasakkers@cultuurstation.nl en we zorgen dat je alsnog de lesbrieven krijgt en checken voor je of er nog genoeg materiaal is voor jouw groep om deel te nemen.
Zo niet kun je altijd nog, net als familie en vrienden in het buitenland, met behulp van de bouwtekeningen op de website eenvoudig met eigen materialen een GLOW-Dot maken.
De workshop (Solderen en Coderen) is ook na Glow beschikbaar via info@deontdekfabriek.nl.