Complete Uitvindersprogramma’s online geschikt gemaakt voor thuisonderwijs (gratis)

Als antwoord op de huidige omstandigheden hebben wij ons aanbod voor het onderwijs uitgebreid zodat leerlingen ook thuis kunnen werken aan hun 21st century skills. Ook voor leerkrachten is alles gemakkelijker gemaakt. Lees hieronder hoe! 

Uitvinderswedstrijd 2020 (gratis)

Nog steeds kunnen scholen heel eenvoudig deelnemen aan De Uitvinderswedstrijd 2020. Speciale bouwmaterialen zijn niet nodig, dus alles is super laagdrempelig. Wij hopen dat je je leerlingen inspireert om in te zenden en dat we na de coronacrisis een fantastische finale hebben.

  1. laat ze de opdracht lezen en over brainstormen met behulp van de Uitvindmachine
  2. Uitwerken van ideeën kunnen ze heel eenvoudig thuis doen, net als het bouwen en fotograferen of filmen van hun eigen creaties. Speciale bouwmaterialen zijn niet nodig!
  3. Laat ze zelf hun uitvinding inzenden via onze website. Moeilijk? Nee, maar toch een extra instructiefilmpje daarvoor.

In juni mogen de uitvinders van de beste online inzendingen naar de finale van De Uitvinderswedstrijd 2020. Op 26 juni in Eindhoven. En áls die niet doorgaat… doen we die ook online!

Complete Uitvindersprogramma’s online geschikt gemaakt voor thuisonderwijs (gratis)

Samen met Gynzy hebben we voor een aantal avonturen extra eenvoudige online tools (de links zijn inbegrepen bij de lesbrieven op de webshop) ontwikkeld die leerlingen heel eenvoudig thuis door de projecten leiden. Selecteer de volgende avonturen als je gebruik wilt maken van de gratis Gynzy tools:

Bouwmaterialen

Als je een volledig Uitvindersavontuur wilt uitvoeren bevelen we de speciale materiaalpakketten aan. Die zijn verkrijgbaar op onze webshop. In de praktijk blijkt dat kinderen hun materialen graag even komen halen op school. Dit kan ook om de beurt, buiten én met anderhalve meter afstand van elkaar!

Online vragenuurtjes (gratis)

Speciaal om leerkrachten en leerlingen te helpen bij het thuiswerken aan hun Uitvindersprojecten organiseren we online vragenuurtjes. Voor leerkrachten zijn deze volledig interactief (je kunt natuurlijk wel je camera uitschakelen) maar voor de leerlingen gebruiken we YouTube Livestream, zodat zij niet in beeld komen, maar wel via chat vragen kunnen stellen. Op verzoek kunnen we ook speciaal voor jullie school online gastlessen verzorgen (tegen betaling).