Gratis educatief programma 75 jaar bevrijding

Eindhoven is op 18 september 2019 75 jaar geleden bevrijd van de Duitse bezetters, Nederland viert haar bevrijding op 5 mei 2020. Museum door de Stad kijkt met installaties terug naar Eindhoven in oorlogstijd en naar de bevrijding van de stad op 18 september 1944. Wat betekende vrijheid voor de inwoners van Eindhoven in 1944? Wat betekent vrijheid voor inwoners vandaag?


GRATIS EDUCATIEF PROGRAMMA

Museum door de Stad biedt een educatief programma voor scholen aan dat bestaat uit twee interactieve installaties voor de aula of een klaslokaal en uit te breiden is met een verzorgde les. De installaties staan in de aula of een klaslokaal met een publieksbegeleider van Museum door de Stad om de leerlingen te begeleiden bij de installaties.

 

LESPROGRAMMA

Museum door de Stad biedt samen met Vrijheidstour Eindhoven ook een les in de klas aan. Eindhoven in Dialoog gaat in twee lesuren met de klas in gesprek over vrijheid. Om het gesprek op gang te brengen, maken de deelnemers kennis met 12 visies op vrijheid. Hiervoor zijn 12 mensen uit Eindhoven geïnterviewd en hun verhaal wordt door acteurs in de klas opgevoerd waarna de klas samen met een gespreksbegeleider met elkaar in gesprek gaat.
Museum door de Stad biedt de installaties in de aula en het educatief programma gratis aan en brengt en haalt de installaties op; er is slechts een stroompunt nodig waar beide installaties op aangesloten kunnen worden.