Verslag GLOW for kids project 2019

Glimmerdeglim, kriebeldekriebel en fladderdeflad! 600 kinderen van 19 scholen zorgden dit jaar voor beestachtig mooi GLOW-gedierte tijdens GLOW 2019.

Ondanks dat de stakingsdag van het onderwijs samenviel met de opbouwdag voor GLOW, hebben alle deelnemende scholen ervoor gezorgd dat de kunstwerken op de afgesproken tijd werden afgegeven in de Heuvel. Daar hebben we ze met een laagje brandvertragende spray bespoten en opgehangen aan de pilaren.

En toen gingen de lichtjes aan: Wat een prachtig gezicht!

In overleg met de organisatie van Glow hebben we dit jaar gekozen voor een overdekte locatie. Dat gaf de kunstenares veel meer ruimte voor de materiaalkeuze. Er was binnen de opdracht die zij bedacht had lekker veel ruimte voor de eigen creativiteit van de kinderen. Doordat je er als publiek dichtbij kon komen, kon je ook alle details op de diertjes en van de achtergrond goed zien.

We hebben heel veel trotse kinderen langs de kunstwerken zien lopen.

Uit de evaluaties die de deelnemende leerkrachten hebben ingevuld blijkt dat het een heel goed haalbaar project was dit jaar, dat de kinderen er met veel plezier aan gewerkt hadden en dat ze tevreden waren met het resultaat.

 

GLOW for KIDS 2019 IN GETALLEN

Aantal deelnemende scholen: 19

Aantal deelnemende kinderen: 600

Organisatie uren: 110

Aantal bamboestokken: 138

Aantal kerstboomlampjes: 2300

Aantal overleggen met GLOW: 8

Aantal liters impregneermiddel: 20

Aantal bezoekers GLOW: 770.000