Aankondiging: EINDHOVEN 1920 2020

2020 is een feestelijk jaar in Eindhoven! Het is namelijk 100 jaar geleden dat de dorpen Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp samen met de oorspronkelijke stad Eindhoven één stad zijn geworden. Dit hele jaar zal er daarom op verschillende manieren en op verschillende plaatsen in Eindhoven aandacht besteed worden aan EINDHOVEN 1920-2020.

CultuurStation verzamelt activiteiten van culturele aanbieders rond dit thema en stuurt in februari alle scholen een speciale nieuwsbrief met dit aanbod. Zo kun je in één overzicht zien waaraan jij met je leerlingen deel kunt nemen. Op die manier kan iedere school een bijdrage leveren aan het feest en de bewustwording van de leerlingen van Eindhoven.

Het motto bij alle activiteiten is Eer gisteren, vier vandaag en maak morgen. De doelstelling is het vergroten van de saamhorigheid in de stad en het bevorderen van de cohesie in de wijk.

Wil je nu al meer weten over het feestelijke jaar? Op deze website van Eindhoven 1920 2020 vind je foto’s en verhalen van vroeger, naschoolse activiteiten en interessante artikelen rond het 100 jarig bestaan van Eindhoven.