*Nieuw* in de kinderboekenreeks Toen & Hier Eindhoven: Het geheime schilderij

Eindhoven, 1936... De zalen van het nieuwe Van Abbemuseum zijn nog helemaal leeg, de muren strak en wit en de vloer is spiegelglad. Kees zoeft met zijn beste vriendin Anna op zijn sokken door het museum. Kees mag er wonen, omdat zijn vader de conciërge is.

Toen & Hier is een kinderboekenserie over Eindhoven. De auteur van het nieuwe boekje is Anja Frieling, tweevoudig winnaar van de Eindhovense prijs voor schrijftalent en oud-medewerker van het Van Abbemuseum, ze weet veel van het gebouw. De prachtige illustraties zijn van Trijnie Nanninga, die zich liet inspireren door werken in de collectie van het museum.

Toen & Hier brengt de geschiedenis van de eigen omgeving tot leven. Ieder boek is gekoppeld aan een iconisch gebouw in de stad en speciaal voor deze locatie geschreven en geïllustreerd. 

De verhalen, in het genre historische fictie, volgen twee kinderen die samen een avontuur beleven. Ieder verhaal heeft spanning en humor.

De serie is gemaakt door Eindhovense auteurs en illustratoren voor kinderen van 8 tot en met 108 jaar.

Het is een speelse kennismaking met de mooie plekken uit de stad. Toen & Hier wil deze bijzondere plekken en gebeurtenissen doorgeven aan een nieuwe generatie.

BookBase, de uitgever, werkt graag aan historische, lokale thema’s die een grote invloed hebben op de tijd van nu. Wij staan altijd open voor samenwerkingen en coproducties.