Gratis naar Maestro Eindhoven?!

Nul ervaring en een hoop lef. Dat hebben Monique List - de Roos (wethouder cultuur & design), Frank Baaijens (rector magnificus TU/e), Norbine Schalij (Cursor redacteur) en Evelien Nieuwenburg (Master student innovation science) wanneer zij op 8 december het jubilerende Ensuite gaan dirigeren.

Maestro is het eerste lustrumconcert van dit collegejaar uitgevoerd door het studentensymfonieorkest Ensuite van ESMG Quadrivium. De naam ‘Maestro’ komt van het gelijknamige televisieprogramma waarin onervaren dirigenten beoordeeld worden op hun directiekunsten. ‘Maestro’ is Italiaans voor ‘meester’ en is een algemene term voor een virtuoze muzikant.

Op zondag 8 december, van 16.00 tot 18.00 uur, laten de vier dirigenten in de dop hun kunsten zien in de centrale hal van het Atlasgebouw op de TU/e campus. De maestro’s spelen bekende in het gehoor liggende stukken die zij zelf vaak al kennen. Zo kunnen ze makkelijker horen als er iets fout gaat. Wil je komen kijken en luisteren? De gemeente Eindhoven stelt een aantal tickets gratis ter beschikking aan scholieren (en hun ouders). Bestel je tickets hier.