In het schooljaar 2019/2020 vieren we samen de vrijheid

Bijzondere ontmoetingen én Goya in het Van Abbemuseum
75 jaar vrijheid vraagt om een bijzonder (aanvullend) schoolprogramma en bijzondere presentaties.

Zo is vanaf 31 augustus tot en met 29 september 2019 werk te zien van de grootmeester Goya, gecombineerd met grote namen uit onze eigen collectie, waaronder Beuys en Dumas. Al deze kunstenaars waren allemaal op eigen wijze ooggetuigen van oorlogen of conflicten en laten deze ervaringen terugzien in hun werk.
In samenwerking met Erfgoedhuis Eindhoven worden het gehele schooljaar 75 objecten getoond gerelateerd aan het Sinterklaasbombardement van 1942 in Eindhoven. Al deze objecten zijn voorzien van grote historische tot kleine persoonlijke verhalen.

We bieden bijzondere rondleidingen aan door deze presentaties met het thema vrijheid, en gekoppelde thema’s zoals oorlog, ongelijkheid, conflict en nieuwe toekomstbeelden. Deze bezoeken worden begeleid door onze eigen rondleiders in samenwerking met veteranen; ooggetuigen die met leerlingen praten over vrijheid en hoe belangrijk dit voor ons allemaal is.

Daarnaast is er specifiek voor het voortgezet onderwijs een digitale kijkwijzer aanwezig, te openen op hun eigen mobiele telefoon.
Wil je op de hoogte blijven van dit bijzondere programma? Stuur dan een mail naar: educatie@vanabbemuseum.nl