DDW Young 2023 – routes, tips, tours voor leerlingen en veel meer tijdens Dutch Design Week

Van 21 tot en met 29 oktober is er weer een Dutch Design Week (DDW)! Deze nieuwe editie is als gebruikelijk weer op verschillende plekken te bezoeken in Eindhoven en ook voor leerlingen BO en VO is DDW super interessant. Er zijn veel gratis, laagdrempelige locaties en presentaties die de moeite waard zijn. Het is makkelijk om met ontwerpers in contact te komen om zo te ervaren hoe zij met een optimistische blik werken aan een positieve toekomst! 

Waarom DDW Young?

De leerlingen zijn de makers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat juist zij de waarde van design voor onze toekomstige wereld zien en ervaren. Als zij opgroeien met het besef dat design essentieel is voor economische, maatschappelijke, sociale en ecologische ontwikkelingen, zijn zij eerder geneigd design thinking toe te passen in hun latere leven, als opdrachtgever, gebruiker of als ontwerper.

Design kan ook een belangrijke rol spelen in het onderwijs:

• Leerlingen leren kritisch denken.

• Het helpt ze om goed samen te werken.

• Ze ervaren welke vrijheid en autonomie design thinking biedt.


Het volledig nieuwe programma is sinds 1 september online.  

Onderstaande informatie is alleen voor leerkrachten en docenten

 

DDW Young pagina

Via de pagina DDW Young krijgen de leerlingen, jongeren en hun begeleiders informatie over o.a. af te nemen tours, te volgen routes en krijgen ze ook tips voor de te bezoeken evenementen. Deze de onderstaande link zal zodra dat kan geüpdatet worden en informatie geven wat DDW dit jaar te bieden heeft.

https://ddw.nl/nl/ddw-young


 

DDW Young tips

Deze tips worden voor jongeren samengesteld en verstrekt in het Engels en Nederlands. Je kan samen met de leerlingen het bezoek voorbereiden en keuzes maken welke expositie jullie gaan zien. Het zijn pdfs die gedownload kunnen worden en geprint. Tips zijn er voor drie verschillende leeftijdsgroepen: 6-10 jaar, 10-14 jaar en van 14-18 jaar.

Oktober online op ddw.nl


 

DDW Young informatiepunt

Het informatiepunt is in het hart van DDW op het Ketelhuisplein op Strijp-S te vinden en bemand door Design Guide die de taal van de jongeren spreekt. Er worden tips gegeven over het programma en wat er nog meer in de buurt te bezoeken is. Daarnaast wordt er ook geholpen met praktische vragen. Bij dit informatiepunt kunnen scholen starten en als jongeren zelfstandig DDW opgaan ook weer bij elkaar te komen. Alle negen dagen van DDW open van 11.00 tot 17.00 uur.  

Informatiepunt is te vinden op het Ketelhuisplein op Strijp-S. 


 

DDW Young routes

DDW stelt ook routes samen voor drie verschillende leeftijdsgroepen: voor 6-10 jaar, 10-14 jaar en van 14-18 jaar.

Kies de perfecte route voor jouw klas, wandel of pak de fiets, vind het startpunt - ga op ontdekking uit en vergeet niet te genieten! Tijdens de route is van alles te ervaren en te zien. Jongeren kunnen ontwerpers ontmoeten én meedoen op het gebied van design, creativiteit en technische innovaties.

Oktober online op ddw.nl. 


DDW Young tours voor scholen

Laat je klas rondleiden door onze deskundige Design Guide en duik samen in de innovatieve en optimistische wereld van design en ontwerpers. De tour is voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar en begeleiders zijn ook welkom.

Deze tour vindt plaats op Strijp-S en start bij het DDW Young infopunt en duurt 1,5 uur en kost €10,- per leerling excl. btw. De klas wordt opgedeeld in twee groepen van maximaal 15 leerlingen. 

Voor meer info en deze tour boeken, mail direct met katja@dutchdesignfoundation.com


 

DDW Young videomeeting voor leerkrachten en docenten

Deze twee videomeetings geeft je inzicht over DDW; hoe het is ontstaan, wat Dutch Design betekent en hoe ontwerpers richting geven aan complexe en uitdagende vraagstukken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en wordt verzorgd door het DDW Programma Team.

Dinsdag 10 oktober om 16.00 uur en donderdag 12 oktober om 16:00 uur. 

Je kan je aanmelden bij katja@dutchdesignfoundation.com en ontvang de videomeetinglink. 


 

Vooraf

Leerkrachten en docenten kunnen onderzoeken of een design workshop vooraf aan het bezoek aan DDW gewenst is om meer te leren over Dutch Design, design thinking en het belang van creatieve processen. Bekijk hiervoor het uitgebreide aanbod van culturele instellingen en professionals in jouw regio of stad met disciplines zoals: design, design thinking, kritisch denken, samen werken, maken, meemaken, analyserend en kunst, technologie en creativiteit.


 

Tickets voor onbeperkte toegang

Er zijn veel gratis locaties en presentaties die de moeite waard zijn en kinderen tot en met 11 jaar kunnen DDW gratis bezoeken.

Wil je dat jouw leerlingen (vanaf 12 jaar) 9 dagen lang onbeperkt toegang hebben tot de DDW, bestel dan tickets. Met studentenkorting komt dat op € 15,- per leerling. Aan de deur is dat € 18,50.

Er is ook een DDW Familieticket te bestellen aan de deur voor € 62,50 p.s. (max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen).

https://ddw.nl/nl/tickets


Tot ziens in oktober!

Wil je meer informatie? Dat kan, mail katja@dutchdesignfoundation.com


Foto's: Max Kneefel en Tommy Köhlbrugge

Locatie: Manifestations @ddw