CultuurStation heeft een nieuwe directeur

Vanaf 1 maart neemt Marieke Vosselman het stokje over van Beppie Remmits. 
Mariekes hart ligt bij de culturele sector: zij heeft jaren gewerkt als manager Cursussen & Amateurkunst bij Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. 
Nu maakt zij de uitdagende overstap van kunsteducatie in de vrije tijd naar cultuureducatie in het onderwijs. 

Marieke: “Ik voel me vereerd om te werken aan de verbinding tussen het Eindhovense culturele veld en het onderwijs, en met elkaar mooi cultuuronderwijs neer te zetten. Ik gun ieder kind de kans om nieuwe talenten te ontdekken en zich te verwonderen bij optredens, voorstellingen en exposities. Voor veel kinderen en jongeren beginnen die kansen op school. Cultuureducatie betekent kennismaken met vakken en activiteiten waarin geen ‘goed’ of ‘fout’ bestaat, maar waarin het gaat om het creatieve proces. Het leert ze om buiten de kaders te denken en te reflecteren op zichzelf en de wereld om zich heen; vaardigheden waar ze in hun toekomst veel baat bij hebben. 
Ik heb er zin in om aan de slag te gaan, om samen met dit enthousiaste en professionele team te gaan werken voor een organisatie die flink aan de weg timmert en dan ook nog eens in de stad waarin ik ben opgegroeid.” 

Marieke volgt Beppie Remmits op die aan de wieg stond van CultuurStation en de organisatie heeft laten uitgroeien tot een begrip op het gebied van onafhankelijke bemiddeling van cultuureducatie in Eindhoven. Mede door haar bevlogenheid en inhoudelijke kennis bereikt CultuurStation inmiddels al 88 scholen in de regio Eindhoven en bemiddelt ze hier cultureel aanbod.
Gelukkig hoeft CultuurStation Beppie de komende maanden nog niet te missen: tot zij definitief met pensioen gaat blijft zij nog als adviseur verbonden aan de organisatie en werkt ze nog aan uiteenlopende projecten.