Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Maak het mee!, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Zinderella

Deze voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Maas Theater en Dans en Club Guy and Roni draait om de thema's identiteit en zelfbeeld.

Coming-of-age op de catwalk

Je hebt een bad hair day, je billen zijn te dik en die pukkel bij je neus gaat ook maar niet weg. En ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een meer dan perfecte kaaklijn, extreem lange benen en geen enkele glimmer op hun gezicht. Je denkt: ik doe niet meer mee. En trouwens m’n verschrikkelijke stiefmoeder geeft me sowieso geen kans om mezelf te zijn. Laat mij maar lelijk in een hoek zitten en uit het raam staren. Beter boos dan beauty. 

Zinderella gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos kan je ervan worden. En intussen moet je maar gewoon wachten en geduldig zijn. Tot je erachter komt wat je echt belangrijk vindt. Wie je echt zou willen zijn. Al die meningen over je lijf, hoe wapen je je daartegen? En hoe zorg je ervoor dat je een trotse, mooie zwaan wordt? Maar weet: geluk komt altijd, soms uit onverwachte hoek. En ook niet altijd in de vorm van een prins….

Het is ook mogelijk om deze voorstelling te combineren met bijbehorende lessen van CKE of workshops van Dynamo, zoals beschreven bij het Cultuurtraject-basis.

Aanbieder(s)

Parktheater Eindhoven

Locatie

Parktheater

Losse inkoopprijs

€13,50 per leerling

Datum

do 10 & vr 11 maart 2022 voorstelling

Schooljaar

2021-2022

Minimaal aantal leerlingen

minimaal 1 klas

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Dans
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken