Categorie van activiteit Leerplein
Soort activiteit Training
Doelgroep Leerkrachten PO, Docenten VO

Training Verbeeld je Les

Zodra je op de playknop van de video tikt is het muisstil en zijn alle leerlingen gefocust. Je merkt dat het beeld de inhoud versterkt, waardoor zij de nieuwe stof sneller en beter begrijpen. Jammer dat het zoeken naar het juiste beeldmateriaal je telkens zoveel tijd kost. En het beeldmateriaal bij de methodes, hoe mooi ook, sluit niet altijd zo goed aan als je zou willen. Liefst zou je zelf aan de slag gaan met het maken van beeldmateriaal, maar je hebt geen idee hoe.

In deze training ‘Verbeeld je Les’ leer je op een eenvoudige manier hoe je je eigen beeldmateriaal maakt bij jelessen. Het is een basistraining die je inzicht geeft in de mogelijkheden die er zijn, en die je handvatten geeft om zelf een start te maken met het maken van visuele digitale content.

De training wordt verzorgd door Manon Bell (Take a Note). Aanmelden kan via dit inschrijfformulier

Workshop 1

(E-learning, facultatief) In deze E-learning maak je kennis met verschillende vormen van digitale content die je in kunt zetten in of naast je les. Leerkrachten die al redelijk bekend zijn met de verschillende mogelijkheden, kunnen uit deze module inspiratie halen wat betreft de inzetvan de diverse middelen. Leerkrachten die minder ICT-vaardig zijn en/of minder op de hoogte zijn van de verschillende tools die er zijn krijgen in deze module volop basisinformatie.

Workshop 2

In deze workshop ga je experimenteren met verschillende tools en technieken om videomateriaal te maken. Denk hierbij aan screencasting, stopmotion en het maken van eenvoudige animaties. Verder leer je te bepalen wat je met je visuele content wil bereiken, waarom je dit wilt en in welke vorm je de content wilt gieten. Op basis daarvan ga je werken aan een script.

Workshop 3

In de laatste workshop ligt de focus op het maken van Talking Head video’s. Dit zijn video’s waarbij je jezelf filmt. Je leert waar je op moet letten bij het maken van deze video’s. Daarnaast gaan we aan de slag met het editen van beeldmateriaal. Je leert te werken met een eenvoudige app, op een tablet, en je maakt kennis met een professioneel programma voor op een laptop of PC.

 

Heb je interesse in deze training? Meld jezelf en/of je collega's dan aan met het inschrijfformulier

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

nog niet bekend

Losse inkoopprijs

(CmK scholen gratis)

Datum

dinsdagavond 1 + 15 februari 2022

Schooljaar

2021-2022

Duur

3 x 120 minuten

Disciplines

Film
Kunst en Technologie