Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

STOM - lessenreeks theater

Parktheater en CKE ontwikkelden samen deze procesgerichte theater-lessenreeks voor groep 7/8. De leerlingen krijgen lessen op school en bezoeken de voorstelling ‘Stom’ van HNT Jong in het Parktheater.

Een voorstelling met live-muziek over ‘stil zijn’, met voorbereidende lessen en een reflectieles achteraf. 

Voorstelling - STOM

Regisseur en schrijver Casper Vandeputte maakt een nieuwe voorstelling met live-muziek over stil zijn. Ziggy praat niet meer. Eerst viel dat nog niet zo op, maar toen begon de meester van school het na te vragen bij de ouders van Ziggy. Die konden zich ook niet meer herinneren wanneer Ziggy voor het laatst iets had gezegd. Eigenlijk kon helemaal niemand meer bedenken wanneer ze hem voor het laatst hadden horen praten.

Ze beginnen een zoektocht: waarom is Ziggy gestopt met praten? Maar ja, hoe kom je daarachter als Ziggy niks meer zegt? Tot overmaat van ramp sturen ze Ziggy dan maar naar een praatdokter. Wat moet iemand die niet meer praat nou bij een praatdokter? Een muzikale voorstelling over een kind dat niet meer spreekt. Over een zwijgend protest. Scholen hebben groeiende aandacht voor het thema mindfullness en bewustwording waar deze voorstelling perfect bij aansluit.

 

Theaterlessen:

In de voorbereidende lessen richten we ons op 'bewustwording' van de wereld om ons heen. Het kunnen waarnemen en in het moment blijven. 

In de lessen bewegingstheater gaan we met tegenstellingen 'stil-niet stil' werken. We gebruiken hierbij muziek in de vorm van 'soundscapes' om het stil-niet stil te laten ervaren. 

Wanneer kun je stil worden? 

 

Aanbieder(s)

CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€250,00 per groep

Datum

Theaterbezoek 13 of 14 april 2023 (ovb)/ lesdata in overleg, 2 lessen voor en 1 reflectie-les na het theaterbezoek

Schooljaar

2022-2023

Duur

1 x theaterbezoek/ 2 lessen van 60 min en 1 van 45 min

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Communiceren
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken