Plasticsoep

'Plasticsoep', je hebt er vast al vaker over gehoord. De oceanen vervuilen door al ons wegwerpplastic. Een grote bedreiging voor de natuur!

Ik vind het belangrijk dat we bewuster omgaan met alles wat we weggooien. Dat is de reden dat er bij veel van mijn projecten al gebruik wordt gemaakt van afvalmateriaal, wat anders zonder nadenken in de vuilnisbak zou zijn verdwenen. Nu gaan we echter nog een stapje verder: 

In de weken voorafgaand aan dit project krijgen de leerlingen de opdracht klein plastic verpakkkingsmateriaal te verzamelen. Er wordt ze gevraagd eens thuis en op school te kijken naar wat er wordt weggegooid, maar ook wat er op straat ligt. Dit mag allemaal meegenomen worden naar school, want hiermee gaan we onze eigen kunstige plasticsoep maken. 

Plastic blijft drijven, dat weten we. Dus we gaan drijvende kunstwerken maken. Maar hoe?

In het kader van Cultuur&ik gaan we dit zelf onderzoeken. Met veel plakband, lijmpistolen, scharen en messen. En dan... veel succes en veel plezier! In de waterbak die ik speciaal daarvoor meegenomen heb kan worden uitgetest of je kunstwerk al 'zeewaardig' is, of dat er nog wat bij of af moet. Wordt het een boot, een drijvend huis, een monster of...

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Beeldend

Data

Op afspraak, via mail