Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Studenten, PO, VO, SBO, VSO
Leerjaar Groep 6, Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

BeatBots

Stel je voor, muziek maken met een grote machine die jij helemaal zelf kunt besturen. Dat klinkt toch gaaf? In deze workshop is dat precies wat je gaat doen: je eigen geluidskunstwerk of lawaaimachine maken.

Stel je voor, muziek maken met een grote machine die jij helemaal zelf kunt besturen. Dat klinkt toch gaaf? In deze workshop is dat precies wat je gaat doen: je eigen geluidskunstwerk of lawaaimachine maken. En het beste is, het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het klinkt ook fantastisch!

We beginnen met het uitleggen hoe de technologie werkt die we in deze workshop gebruiken. We werken bijvoorbeeld met een sequencer, een machine waarmee je ritmes kunt maken. En we gebruiken kleine elektronische onderdelen die kunnen tikken, net als een drummer. Door deze technieken te combineren, bouwen we verschillende muziekmachines.

Door samen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van geluid en techniek, maak jij een uniek geluidskunstwerk! En wie weet, misschien ontdek je wel dat je een natuurtalent bent in het maken van muziek met technologie! 

Aanbieder(s)

Jan-Willem Otto

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

.

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

1 - 2 uur

Minimaal aantal leerlingen

6

Maximaal aantal leerlingen

20

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Design
Kunst en Technologie
Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Maken

Indicator(en) voor de inzet van technologie

Technologie wordt gebruikt als tool of medium: De leerling gebruikt technologie om kunst te maken.

Technologie waarmee wordt gewerkt

Robotica

Aansluiting met andere disciplines

Muziek/Beeldend/Dans/Theater