Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Studenten, VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

MEAT THE FUTURE

Één van de Next Nature projecten is Bistro In Vitro. In de workshop Meat the Future worden leerlingen meegenomen in het vraagstuk over de voedselproblematiek op aarde. We verkennen met elkaar de toekomst van eten en kweekvlees in het bijzonder.


De workshop start met een lezing over de filosofie van Next Nature, het project Bistro Invitro en het kweekvlees kookboek. De leerlingen werken aan verschillende opdrachten, zoals het ontwerpen van speculatieve vleesgerechten of debatteren over ethische kwesties rondom kweekvlees. Gedurende 90 minuten verzorgt één van onze workshopdocenten de workshop op school. Het programma wordt interdisciplinair aangeboden en sluit aan op de vakken kunst, biologie, filosofie en maatschappijleer.

Aanbieder(s)

Next Nature

Locatie

Evoluon, Op school

Losse inkoopprijs

€300,- ex btw ex commissie CJP

Additionele kosten

Eventuele materiaalkosten

Datum

Het hele jaar door

Schooljaar

2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

90 min

Minimaal aantal leerlingen

15

Maximaal aantal leerlingen

30

Vereiste aantal begeleiders

1

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Passend bij stedelijke projecten

Dutch Design Week

Future skills

Creativiteit
Kritisch denken

Disciplines

Design
Kunst en Technologie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken

Indicator(en) voor de inzet van technologie

Kunst en/of technologie inzetten om te reflecteren op de maatschappij en actualiteit: De leerling denkt na over de toekomst aan de hand van de actualiteit/maatschappij.
Kunst & Technologie activiteit inzetten om een kritische, open houding te stimuleren: De leerling leert zich kritisch en open op te stellen ten aanzien van technologie, technologische ontwikkelingen en/of technologische kunst.

Aansluiting met andere disciplines

Filosofie