Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

Hadassa, Ster van Perzie - Theater de winter

De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier dan ze al is en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar dan is er nog: Haman, de eerste minister. Een ijdele kwast, die een nieuwe wet heeft laten maken, waarin staat dat alle poortwachters moeten buigen voor hem – de grote Haman. De oom van Hadassa weigert dit en Haman wordt zo woest dat hij hem wil doden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood. 

Hadassa - Ster van Perzië is een spannend en indrukwekkend verhaal over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. In een sober decor zonder poppen, met slechts enkele rekwisieten, brengt verteller John de Winter op meesterlijke wijze een eigentijdse versie van het verhaal van Esther. 
Zijn stemgebruik is zo gevarieerd en zijn lichaamshouding zo krachtig, dat je het verhaal voor je ogen ziet gebeuren alsof je er zelf bij bent. 

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Uitkoopsom van het gezelschap: €450,00 (1x), €800,00 (2x), €1150 (3x) spelen op dezelfde dag en locatie + ca €70,00 reiskosten excl 9%BTW 

Additionele kosten

de workshops is aan te vragen voor €60 per groep/les

Datum

22 en 23 maart 2022

Schooljaar

2021-2022

Duur

45 minuten

Maximaal aantal leerlingen

100

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Literatuur
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken