Categorie van activiteit Stedelijke projecten
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

GLOW Museum Monsters groep 7-8

Het project start met een brief van een groep kinderen en jongeren die zich 'De Museum Monsters' noemt. Zij roepen alle kinderen op zich bij hen aan te sluiten en samen het Van Abbemuseum over te nemen tijdens GLOW. Het is een groot geheim, waar niemand - behalve de kinderen - iets van mag weten. Super spannend dus!

Je inspireert je leerlingen met Eindhovense Street Art en enkele kunstwerken uit het museum.  
Iedere leerling knipt vervolgens een heel klein onderdeel van een kunstwerk uit en gebruikt dat als aanleiding voor een eigen monster. 
Groep 7-8 werkt met stencildruk (een techniek die ook bij graffiti gebruikt wordt) op zwart papier. 
Zij mogen er ook voor kiezen een eigen throw up te maken met deze techniek. Een throw up is een grote uitgewerkte tag*, waarbij 2 of 3 kleuren worden gebruikt. De throw up wordt gezien als de eenvoudigste graffiti tekening. 
De lesbrieven vind je onderaan deze pagina. De PowerPoint kun je hier downloaden. Je vindt hem ook als pdf onderaan deze pagina.  
De Engelse versie van de PowerPoint kun je hier downloaden. 
*de eigen naam/handtekening in graffiti stijl

Optioneel 
De kinderen die dat willen kunnen op school, thuis, bij Korein of bij de Ontdekfabriek een monsterbutton ontwerpen en maken, die zij op hun kleding kunnen dragen tijdens GLOW. 
De algemene lesbrief over lichtkunst in Eindhoven kun je gebruiken als achtergrondinformatie voor jezelf of als extra les.

Insturen  
Vóór de herfstvakantie stuur je alle monsters en throw ups digitaal naar GLOW, zodat zij genoeg tijd hebben er een projectie van te maken. 
Scan de monsters in en stuur ze naar britt@jijmaaktglow.nl

Tijdens GLOW               12 t/m 19 november 
Alle monsters en throw ups worden door de kinderen zelf opgehangen in het Van Abbemuseum. 
Daarnaast maakt Hugo Vrijdag (lichtkunstenaar/bedenker van het concept) met een selectie uit alle inzendingen een gelaagd werk dat een hele muur beslaat.   

We hopen natuurlijk dat alle kinderen en jongeren komen kijken naar de eigen Museum Monsters en throw ups in het Van Abbemuseum! 
Op zondag 13 november wordt door GLOW een speciale avond georganiseerd, waar de leerlingen met hun familie samen kunnen komen genieten van de overname van het museum.  
Meer informatie daarover volgt.


 

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Op school

Datum

20-9-2022 tot 21-10-2022

Schooljaar

2022-2023

Culturele competenties

Creërend

Passend bij stedelijke projecten

Glow

Future skills

Creativiteit

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken