Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 2, CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Drum je Vrij! (i.s.m. Percussion Friends)

Vrijheid is een onderwerp dat momenteel zeer actueel is, met alle vluchtelingen en de vrijheid van meningsuiting. Taal is daarbij vaak belangrijk. Muziek, bovenal slagwerk, is een oeroude taal die iedereen kan spreken en begrijpen zonder veel moeite. Drum je vrij! verbindt, stimuleert samenwerking en geeft inzicht in andere culturen.

   

Tijdens de lessen van Drum je vrij! luisteren de kinderen naar en spelen muziek uit verschillende continenten. We besteden aandacht aan het aanleren van de basisvaardigheden van het muziek maken. In 3 blokken van ca. 90 minuten (op verschillende dagen) wordt de slagwerkcultuur van drie continenten doorgenomen: Azië, Afrika en Zuid Amerika. Daarnaast is er een optioneel vierde blok met een slotconcert.

Drum je Vrij! is speciaal voor TROMP en dit traject ontwikkeld door Percussion Friends. Met het programma wil Percussion Friends en het Van Abbemuseum verbinden, inzicht in andere culturen geven en de kruisbestuiving benadrukken tussen de culturen. In Drum je vrij! x Van Abbemuseum luisteren de kinderen naar en spelen zij muziek en kijken naar kunst uit Azië, Afrika en Zuid Amerika. Je blik op kunst en muziek wordt vergroot, want als muziek en beeldende kunst samenkomen dan versterken ze elkaar. We besteden aandacht aan het aanleren van de basisvaardigheden van het muziek maken en het kijken naar kunst.

Aanbieder(s)

TROMP Percussion Eindhoven
Van Abbemuseum

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€ 75 per groep, per blok

Datum

Mogelijk gedurende het hele schooljaar.

Schooljaar

2021-2022, 2020-2021

Duur

3 of 4 blokken van 90 minuten op verschillende dagen

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken