CMK

Drum je Vrij! (i.s.m. Percussion Friends)

Vrijheid is een onderwerp dat momenteel zeer actueel is, met alle vluchtelingen en de vrijheid van meningsuiting. Taal is daarbij vaak belangrijk. Muziek, bovenal slagwerk, is een oeroude taal die iedereen kan spreken en begrijpen zonder veel moeite. Drum je vrij! verbindt, stimuleert samenwerking en geeft inzicht in andere culturen.

   

Tijdens de lessen van Drum je vrij! luisteren de kinderen naar en spelen muziek uit verschillende continenten. We besteden aandacht aan het aanleren van de basisvaardigheden van het muziek maken. In 3 blokken van ca. 90 minuten (op verschillende dagen) wordt de slagwerkcultuur van drie continenten doorgenomen: Azië, Afrika en Zuid Amerika. Daarnaast is er een optioneel vierde blok met een slotconcert.

Drum je Vrij! is speciaal voor TROMP ontwikkeld door Percussion Friends. Met het programma wil Percussion Friends verbinden, samenwerking stimuleren, verbreding geven, inzicht in andere culturen geven en op die manier een kruisbestuiving tussen iedereen op deze wereld laten plaatsvinden.

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

nvt

Data

Mogelijk gedurende het hele schooljaar.