Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Drum je Vrij! (i.s.m. Percussion Friends)

Vrijheid is een onderwerp dat momenteel zeer actueel is, met alle vluchtelingen en de vrijheid van meningsuiting. Taal is daarbij vaak belangrijk. Muziek, bovenal slagwerk, is een oeroude taal die iedereen kan spreken en begrijpen zonder veel moeite. Drum je vrij! verbindt, stimuleert samenwerking en geeft inzicht in andere culturen.

   

Tijdens de lessen van Drum je vrij! luisteren de kinderen naar en spelen muziek uit verschillende continenten. We besteden aandacht aan het aanleren van de basisvaardigheden van het muziek maken. In blokken van 45 minuten (op 4 verschillende lesdagen per school) wordt de slagwerkcultuur van drie continenten doorgenomen: Azië, Afrika en Zuid Amerika. Daarnaast is er een optioneel vierde blok met een slotconcert.

Drum je Vrij! is speciaal voor TROMP en dit traject ontwikkeld door Percussion Friends. Met het programma wil Percussion Friends via slagwerk verbinden, inzicht in andere culturen geven. In Drum je vrij! x Van Abbemuseum luisteren de kinderen naar en spelen zij muziek uit Azië, Afrika en Zuid Amerika. Je blik op kunst en muziek wordt vergroot. We besteden aandacht aan het aanleren van de basisvaardigheden van het muziek maken en het luisteren naar ritme en muziek.

Aanbieder(s)

Van Abbemuseum
TROMP Percussion Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€ 75 per groep, per blok

Datum

Mogelijk gedurende het hele schooljaar.

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

3 of 4 blokken op verschillende dagen

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken