Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

De Beesterij - Meneer Zee

Ezekiël, de eigenwijs stijfkoppige ezel, vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een boerderij waar de boer wordt buitengezet. Waar de dieren op hun achterste poten gaan staan en de mens een flink poepje laten ruiken. Waar alles op vier poten vriend en alles op twee poten vijand is. Er komen nieuwe wetmatigheden en zoetzaligheden, waar vooral de varkens van proeven en profiteren. Want uiteindelijk zijn zij toch van alle beesten het meest bijdehand? 

Geïnspireerd op Animal Farm van George Orwell

Geen mens zullen wij nog dragen
Geen hand die ons nog slaat
Hooi en haver, gerst en graan
zullen slechts voor ons bestaan
Deze droom komt naderbij
en alle dieren worden vrij

Een spetterend vertelspektakel om oren en poten bij af te likken. En bittere pillen te slikken. Omdat alles wat recht is, een beetje scheef is. En alles wat scheef is, een beetje recht.
Met hemelse en soms hemeltergende muziek gecomponeerd voor riek, spade, melkbus, oliekan, spanzaag en kruiwagen.

Over Meneer Zee

Meneer Zee doet mensen geloven met wijdopen ogen. 

Meneer Zee houdt van vertellen, van het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen, terwijl hij ze vormt met zijn mond en met zijn stem, die stijgt en daalt en sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt. Mensen doen geloven met wijdopen ogen. Prevelende lippen. Een hart dat slaat op zijn ritme.

Al meer dan vijftien jaar schuimt Jan de Maeyer als Meneer Zee in Vlaanderen scholen en bibliotheken af met zijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars en filosofen. Per jaar kijkt hij meer dan tienduizend luisteraars in de ogen. Hij vertelt voor wiebelkonten van drie, speelvogels van zes, lachbekken van negen, mopperkonten van twaalf, criticasters van vijftien… Kortom voor alle leeftijden.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€10,50 per leerling

Datum

16 januari 2023

Schooljaar

2022-2023

Duur

50 minuten

Maximaal aantal leerlingen

250 per voorstelling

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken