GLOW for kids 2019

Kijk! Een grote zwerm GLOW-gedierte! Ze krioelen, kriebelen, kruipen, klimmen, vliegen en fladderen in het rond. Ze hebben de mooiste vormen en kleuren én geven licht in het donker.

Dit jaar werken kinderen van Eindhovense basisscholen per school samen aan hun eigen troep fantasie insecten voor het Glow for Kids project. We dagen ze uit om creatief aan de slag te gaan met ijzerdraad en oude panty’s. Samen vormen de presentaties van alle verschillende scholen tijdens GLOW één gloeiend geheel dat dit jaar binnen in de Heuvel Galerie getoond zal worden

Het concept is eind vorig schooljaar getest op basisschool De Startbaan. Zo hebben we kunnen zien dat het een heel goed haalbaar project is en er in 3 lessen een betoverend resultaat is om te presenteren.

We hopen dat je (weer) meedoet en zo de kinderen, ouders en leerkrachten gezamenlijk festival GLOW in onze stad laat beleven!

 

Inschrijving

Vanwege de beperkte presentatieruimte tijdens GLOW en de moeilijkheidsgraad vragen we dit jaar alleen de kinderen van de groepen 7 deel te nemen. Je kunt jouw groep(en) 7 inschrijven via het digitale inschrijfformulier GLOW 2019 tot uiterlijk 30 augustus, maar er is maar beperkt plaats! Na toewijzing ontvang je een bevestiging.

 

Lesmaterialen en documenten

Voor het Glow-project heeft CultuurStation lesbrieven geschreven en presentaties gemaakt. Deze lesbrieven en presentaties kunnen hieronder gedownload worden:

Presentatie Glow for Kids 2019

Presentatie Glow for Kids 2019 Engels

Lesbrief Glowgedierte

Lesbrief over lichtkunst

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief GLOW for kids—nummer 110 oktober 2019

Nieuwsbrief GLOW for kids—nummer 2—21 oktober 2019

Nieuwsbrief GLOW for kids—nummer 3—1 november 2019

Nieuwsbrief GLOW for kids—nummer 4—8 november 2019

Nieuwsbrief GLOW for kids—nummer 5—12 november 2019