Korte impressie van de 1e CultuurBubbel

De CultuurBubbel, in het leven geroepen door CultuurStation om docenten in een ongedwongen sfeer te inspireren, te verwonderen of aan het denken te zetten, vond voor het eerst plaats op 4 april 2019 in het Videolab op Strijp S.

Er waren heerlijke hapjes, er stond een glaasje bubbels klaar, en er waren een aantal zeer positief gestemde docenten aanwezig waarmee een zinvolle 1e bijeenkomst is gerealiseerd.

Regisseuse Lenneke Maas nam ons mee in een open repetitie van het stuk “wij zijn allemaal 15”. Ze bracht twee van de vijf jeugdige spelers mee en liet ter plekke zien hoe ze deze jongeren begeleidt en tegelijkertijd laat groeien. Tussendoor was er volop ruimte voor vragen van docenten, was er tijd voor uitwisseling van ervaringen van de scholen onderling, werden verschillen bespreekbaar gemaakt, werd er hulp aan elkaar gevraagd, en ontstond er een gesprek over hoe je nieuw verworven ideeën zou kunnen toepassen in de eigen les.

Docenten lieten Lenneke binnen in de wereld van de alledaagse praktijk op een school en andersom. Het was mooi om te zien hoe deze try out CultuurBubbel vele mooie inzichten heeft gegeven om de volgende CultuurBubbel mee in te richten!

We zijn er trots op dat de 1e CultuurBubbel onder leiding van Lenneke Maas een succes was! Het begin is gemaakt en begin volgend schooljaar zal er een vervolg komen. Dan zal de CultuurBubbel die in het teken zal staan van Art based learning.

Enkele deelnemers aan het woord:

Herman: “Ik heb meteen een aantal dingen uit de masterclass van Lenneke in de praktijk gebracht. Nuttig dus ook. Jammer dat er maar weinig mensen op kwamen dagen. Dit soort bijeenkomsten zijn heel leerzaam en goed om inspiratie op te doen. De volgende keer ben ik er weer bij.”

Elly: “Wat ik ervan meeneem: Op zoek gaan naar je eigen creatieve vrijheid binnen het schoolsysteem van 50 minuten en 30 leerlingen. revolutie in de klas: geen cijfers, vreemde eend blijven in een school.”