GLOW for KIDS

De inschrijving voor GLOW for KIDS is gesloten.

Maar liefst 2250 kinderen uit 92 groepen van 25 basisscholen gaan de komende weken aan de slag om een prachtig lichtkunstwerk te maken dat tijdens GLOW op de Demer te bewonderen zal zijn.

De kinderen van de deelnemende basisscholen maken gezamenlijk een kleurrijk, lichtgevend plafond boven de Demer in de binnenstad.

De inspiratie hiervoor haalde kunstenares Keke van de Ven uit de rijkelijk versierde plafonds van de Chinese tempels en paleizen.

Met een lesbrief en een demonstraie/workshop voor leerkrachten bereiden CultuurStation en Keke van de Ven de scholen voor op het maken van dit kunstwerk.

Vervolgens kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt, door een voorstelling te weven met plastic in volièregaas.

 

Op de achtergrond is hard gewerkt om alles te realiseren. Hierbij kreeg CultuurStaton hulp van Loods 040, die belangeloos hebben geholpen om de plaatjes gaas waar de kinderen mee werken op maat te knippen.

 

De deelnemende basisscholen zijn: 

de Achtbaan, Beppino Sarto, de Bergen, de Boog, de Schelp, EBS Online, de Hasselbraam, Kameleon, Karel de Grote, 't Karregat, de Klapwiek, De Korenaar, Petraschool, Rapenland, Reigerlaan, de Reis van Brandaan, de St@rtbaan, het Startblok, de Talisman, de Trinoom, de Troubadour, Trudo, de Vuurvlinder, Wilakkers