GLOW for kids 2019

Krioelen, kriebelen, kruipen, klimmen of juist vliegen en fladderen…
Een zwerm GLOW gedierte of een nest gloeibeestjes…

Een titel voor het GLOW for KIDS project van komend schooljaar is er nog niet, maar het idee is klaar en belooft een hele nieuwe uitdaging te bieden aan de kinderen wat betreft gebruik van materiaal en verbeelding!

We hebben goed naar de feedback van alle scholen gekeken bij het ontwikkelen van het concept. Zo gaan de kinderen dit jaar werken met ijzerdraad en oude panty’s i.p.v. met plastic en onderzoeken we vooraf hoe we de tijdsinvestering kleiner kunnen maken. Binnenkort gaat de kunstenaar daarom het idee testen op basisschool De St@rtbaan.

De opdracht
De kinderen maken vormen van ijzerdraad. Daaromheen spannen zij stukjes panty die ze later kunnen beschilderen. (gooi je kapotte panty’s dus nog niet weg!) Daarna worden ze vastgemaakt en gevormd rond de lampjes van een lichtsnoer. Alle lampjes samen vormen zo een troep fantasiedieren in hun eigen omgeving. Als school bedenk je zelf hoe je deze zwerm presenteert tijdens GLOW. Krioelen ze door elkaar op de grond? Vliegen er een aantal door de lucht? Maak je ook bloemen of planten rond enkele lampjes waar de diertjes omheen zwemmen? Of worden alle lampjes samen 1 groter dier? De kinderen werken samen hun idee uit tot één gloeiend geheel.

Zet maandagmiddag 16 september alvast in je agenda voor inspiratiebijeenkomst. Je kunt die dag meteen het lichtsnoer meenemen, waarmee jullie school gaat werken.

We zijn op dit moment nog druk op zoek naar een geschikte locatie waar alles tijdens GLOW goed tot z’n recht komt. Nog vóór de vakantie sturen we alle scholen een GLOW bulletin waarin we al iets meer kunnen vertellen en laten zien.