De Vliegende Gek - door Unieke Zaken

Ook dit jaar heeft Unieke zaken een voorstelling binnen het Kunstmenu.  “De Vliegende Gek” zoals de voorstelling heet neemt de kinderen mee terug naar 1927. In de tijd dat er nog geen TV was, een telefoon nog een draaischijf en een hoorn had en vliegtuigen nog onbetrouwbaar zijn.  Ze vertellen het verhaal van Charles Lindbergh, die in zijn eentje van New York naar Parijs wil vliegen zonder te stoppen.  De acteurs nemen verschillende rollen op zich en de pop van Charles Lindbergh komt tot leven als de acteurs hun handen aan hem uitlenen.

Op 15 januari streek De vliegende Gek neer op basisschool de Klapwiek. De kinderen van groep 3 en 4 kregen in de ochtend een workshop van de acteurs, waarbij teruggekeken werd naar het jaar 1927. Zo maakten de leerlingen kennis met de producten, technieken en leefomgeving uit die tijd.  ’s Middag werd de voorstelling opgevoerd. De kinderen waren geboeid en reageerden spontaan op het verhaal.  Hoogtepunten uit de voorstelling waren: het dansje, de pop en het vliegtuigje dat vloog in de nacht.

Na afloop gaven de kinderen aan dat ze het een leuke en mooie voorstelling vonden en em graag nog een keer zouden willen kijken.