Kunstmenu

12 resultaten gevonden

Het Kunstmenu is bedoeld om kinderen in Eindhoven en de regio op een receptieve én actieve manier kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines, cultureel erfgoed en verschillende culturele instellingen. Het programma voorziet in de kerndoelen van kunstzinnige oriëntatie en geeft invulling aan leerdoelen binnen de doorlopende leerlijn cultuureducatie van De Culturele Ladekast. Door het Kunstmenu op te nemen in het school- plan, voldoe je als school aan de kerndoelen van kunstzinnige oriëntatie.

Elke leerling neemt per leerjaar deel aan een activiteit. In groep 1 tot en met 4 gebeurt dat binnen de muren van de school en vanaf groep 5 gaan de leerlingen steeds vaker naar buiten. Aan het eind van het Kunstmenu is de leerling bekend en vertrouwd met de kunsten in het algemeen en weten ze waar ze deze in Eindhoven kunnen voortzetten.

Hieronder een overizcht van alle activiteiten binnen het Kunstmenu die via CultuurStation worden aangeboden. Meer infomatie over het Kunstmenu staat op de themapagina.