Young Radicals: Night at the museum

Op zaterdagavond 25 mei tussen 20.00 – 00.00 uur is het museum de hele avond exclusief geopend voor leerlingen van de 3e t/m 6e klas van de middelbare school (t/m 19 jaar)!

Tijdens deze avond zijn niet alleen de tentoonstellingen ‘by night’ te bezoeken, maar zullen er in de museumzalen optredens zijn van bandjes, singer-songwriters en rappers, maar ook fashion-shows, dansvoorstellingen en optredens op geheime locaties. Doorlopend zijn er verschillende workshops, silent disco en photobooths aanwezig en om het feest compleet te maken is er een doorlopend programma van dj’s in het museumcafé! Kortom: echt een avond om niet te missen! 

Kaartjes à € 7,50 via www.tinyurl.com/youngradicals Vol = vol. 

LET OP: Bij de ingang worden deze tickets gescand in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. De museumnacht is alcoholvrij: er zal actief worden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. 

YOUNG RADICALS
Deze avond wordt georganiseerd i.s.m. Young Radicals en Kunstbende. Young Radicals is een actieve groep jongeren van 15-17 jaar die sinds dit jaar samen met het museum evenementen voor, door en met jongeren organiseert. Gedurende de hele avond zullen er optredens plaatsvinden van oud deelnemers en winnaars van de Kunstbende. Laat je meesleuren door het dansoptreden van Nadeche van Lieshout (19), of kom luisteren naar de gedichten van Cyrine Beune (19). Schud je ledematen los op de muziek van DJ Milan (16)! Of zak je liever onderuit bij de filmvertoning van Tim van Loon (18)? Van DJ's tot theater, van spoken word tot film, het is een avond voor jongeren door jongeren.

RADICALLY MINE 
Dit jaar lieten 416 leerlingen van 11 middelbare scholen van het vmbo, havo, vwo en speciaal onderwijs zich inspireren door kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum. Deze leerlingen in de leeftijd 15-18 maakten vervolgens op school een eigen kunstwerk. Een selectie van deze werken zal tijdens de Night at the Museum te zien zijn in het museum in de tentoonstelling Radically Mine op de tweede verdieping als onderdeel van de overzichtstentoonstelling Radically Ours. Dit is een tentoonstelling met favoriete kunstwerken uit de collectie gekozen door jongeren gecombineerd met werken van leerlingen uit de afgelopen 10 jaar. Deze tentoonstelling is daarna nog te zien tot 16 juni. 

DOET JOUW SCHOOL VOLGEND JAAR OOK MEE? 
Wil je komend seizoen ook meedoen met jouw klas of school aan Radically Mine? Neem dan contact op m.hartjes@vanabbemuseum.nl voor meer info.

lees meer