WEET IK VEEL! festival 2021

Tijdens het WEET IK VEEL! festival ontdek je van alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende toffe plekken op Strijp-S. Van 30 augustus tot en met 3 september kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zichzelf en elkaar de hele week uitdagen in uiteenlopende interessante workshops. 

Na drie succesvolle edities met honderden kinderen kon het festival door corona vorig jaar noodgedwongen niet doorgaan. Dit jaar zijn we terug -en met meer nieuwe workshops dan ooit tevoren! Het festival wordt georganiseerd door Architectuurlessen, de Bibliotheek Eindhoven en Natlab. 

Nieuwe workshops
Elk jaar wordt het programma-aanbod uitgebreid met nieuwe workshops. Dit jaar is vrijwel alles vernieuwd. Zo kunnen kinderen onder andere hun eigen stempel leren ontwerpen, leren ze de nieuwste trucs van hackers, maken ze hun eigen GIFjes, ontdekken Instagram poëzie, en gaan ze aan de slag met houtbewerking, scheikunde en het maken van ijs. 

Populaire workshops keren terug, zoals het ontwerpen van je eigen huis, bouwen van (scrap) instrumenten, leren programmeren, 3D printen en skateboarden. En worden nu uitgebreid met een verdieping of we bieden de mogelijkheid tot een aansluitende workshop: leren metselen, jammen met een drumrobot, de wereld van robots, een teardown workshop en BMX-en. En nog veel meer! 

Praktische informatie
WEET IK VEEL! festival is voor kinderen van 7-12 jaar. 
Wanneer: maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2020 van 9.00 - 15.00 uur. 
Waar: Strijp-S, Eindhoven. Je verzamelt bij Broeinest, Torenallee 45. De workshops vinden plaats op verschillende locaties op Strijp-S. Entree: €29,50 per dag. Aanmelden per dag mogelijk via: www.weetikveelfestival.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur Eindhoven wil dat alle kinderen van 4-18 jaar mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is, en betaalt in bepaalde gevallen het festivalkaartje. Iedereen kan dus bij het WEETIKVEEL! festival aanwezig zijn. Meer info: www.weetikveelfestival.nl/jeugdfondscultuur