Nieuwe datum STRP-festival 3-6 juni 2021

Zijn we niet allemaal ontzettend toe aan fysieke activiteiten, directe ontmoetingen en interactieve kunst?! Daarom hebben we besloten om STRP Festival te verzetten naar een nieuwe datum.

STRP richt zich nu op de realisatie van het onsite én online festival op 3 tot en met 6 juni 2021. De exposities zijn op kleinere locaties in de binnenstad, waaronder meerdere leegstaande winkelpanden en daarnaast is er een uitgebreid programma online. Zetten jullie de nieuwe data alvast op de agenda?

Liam Young - Choreographic Camouflage

Tijdens het festival gaat de dansvoorstelling Choreographic Camouflage van ontwerper en regisseur Liam Young in première. De Australiër is een van onze ACT (Award for Creative Technology) winnaars en heeft samen met choreograaf Jacob Jonas de voorstelling en film gecreëerd. De dans en film zijn geïnspireerd op de toename van algoritmes en bewakingscamera's die ons, vooral in grote steden, in de gaten houden, een actueel thema voor de jeugd van nu. De dansers presenteren een nieuw bewegingsvocabulaire en manipuleren daarmee de systemen zodat ze niet meer als individu zijn te traceren.

Het optreden is gratis toegankelijk in de Catharinakerk. Houd strp.nl in de gaten voor het volledige festivalprogramma.