Nascholing voor PO-docenten gericht op kunst en het vak wetenschap en techniek

Robot Love en ArtechLAB Amsterdam bieden een nascholing aan voor docenten uit het primair onderwijs waarbij gekeken wordt hoe het vak wetenschap & technologie (In 2020 verplicht aangeboden op iedere basisschool in Nederland in het kader van Techniekpact 2013-2016) kan worden verrijkt en verstevigd door het te combineren met kunst.

De expositie Robot Love vormt het atelier waarbinnen je als docent met deze thematiek aan de slag gaat. Je ontwikkelt eerste ideeën voor lessen en een aanpak hoe je deze praktisch kunt verwezenlijken.

De training wordt inhoudelijk verzorgd door ArtechLAB Amsterdam, een onderzoekslab van de Breitner Academie, waar kunst-educatoren en kunstenaars zich laten inspireren door wetenschap en technologie. ArtechLAB richt zich op het ontwikkelen van inclusief onderwijs op het snijvlak van deze disciplines. Voor meer informatie over ArtechLAB klik hier.

Voorwaarden voor deelname: je bent werkzaam in het PO of je werkt als kunsteducator gericht op het PO. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen.

Data: vrijdag 16 en zaterdag 17 november.

Kosten:

NB van zaterdag 10 tot en met zondag 17 november is het bekende lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven, dat naadloos aansluit op de thematiek van de training.