Met school naar Fataal organiseert een ervaar het zelf dag!

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. Scholen kunnen met korting naar Fataal de film. Daarnaast is voor hen de Fataal Schooltour beschikbaar: een zesdelige lesmodule met onder andere een Q&A met keuze uit verschillende ervaringsdeskundigen.

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VO, PO, MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen.Op Dinsdag 24 september 2019 organiseren we een ervaar het zelf dag waar docenten/Cultuur boekers onze campagne gratis zelf kunnen ervaren.

LOCATIE

Pathé Utrecht Leidsche Rijn

Berlijnplein 100 3541 CM Utrecht

PROGRAMMA

09:15 Ontvangst met kopje koffie
09:30 Start zaal programma
09:35 Welkoms woordje directie Met school Naar Fataal 09:45 Uitleg Halt over de samenwerking
09:55 Q&A Margo
10:30 Korte pauze
10:45 Bekijken Fataal de film
12:00 Kopkoffie en nagesprek foyer

INHOUD Q&A MARGO

In 2011 stak Margo’s 16-jarige zoon iemand neer: ‘Mijn wereld verging. In mijn bangste dromen had ik niet kunnen vermoeden dat míjn kind zoiets zou doen; een poging tot doodslag.’ Sinds een paar jaar geeft Margo op scholen gastlessen over zinloos geweld om zo de moeder van een dader een gezicht geven. ‘Het is makkelijk om op basis van een krantenartikel een oordeel te vellen. Maar wat is het verhaal erachter? Hoe voelt de moeder van het slachtoffer zich? Hoe is het voor het zusje van de dader om weer naar school te moeten? Wat zijn de gevolgen van zo’n daad voor beide partijen? Welke straf is rechtvaardig en waarom?’, somt Margo op. In haar verhaal belicht zij alle aspecten van het delict zonder direct te vertellen wie zij is. Zij gebruikt daarbij het krantenartikel dat in 2011 werd gepubliceerd als uitgangspunt. Margo stelt de scholieren vragen, zodat zij zich bewust verplaatsen in het slachtoffer, de dader en de andere betrokkenen. In de loop van het verhaal geeft zij wat meer informatie over de aanleiding en de gevolgen en uiteindelijk vertelt Margo ook wie zij is: ‘Dat maakt heel wat los bij de scholieren. Als ze mij na de les vertellen dat ze voortaan eerst nadenken over het hoe en waarom voordat ze oordelen, dan is mijn doel bereikt.’

AANMELDEN

Aanmelden kan door te registeren via deze link. Graag vóór 10-09-2019.

CONTACT

info@jsb-productions.nl

https://msn.fataaldefilm.nl